back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θ. Κολυδάς: Καύσωνας την Πέμπτη, μπουρίνια και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Αισθητή είναι η άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα ενώ την Πέμπτη ο υδράργυρος θα “χτυπήσει” κόκκινο. Ωστόσο όπως είπε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, «την Παρασκευή αναμένεται απότομη πτώση θερμοκρασίας με μπουρίνια στα βόρεια».

«Από το απόγευμα της Πέμπτης θα έχουμε τοπικά μπουρίνια στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο  έως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής» ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι θα «πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι ασχολούνται με θαλάσσιες δραστηριότητες».

Για την Αθήνα προέβλεψε ότι «αύριο Τετάρτη, το θερμόμετρο θα δείξει 36-37 βαθμούς κελσίου και την Πέμπτη, που θα έχουμε την κορύφωση της ζέστης, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς. Πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε από το βράδυ της Παρασκευής».

Σχετικά με την περαιτέρω εξέλιξη του καιρού ο κ. Κολυδάς, είπε ότι  θα σημειωθεί νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Κυριακή, αλλά δεν θα έχουμε συνθήκες καύσωνα. «Γεγονός είναι ότι οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν πάνω από τα κανονικά επίπεδα, χωρίς όμως μεγάλες αποκλίσεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα