back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ισχυρή ανάπτυξη 3.5% για το 2022 προβλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα, παρά τον «αρνητικό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία”.

Σημειώνει ωστόσο ότι «οι υψηλές τιμές της ενέργειας αναμένεται να πιέσουν προς τα πάνω τον πληθωρισμό στο 6,1% κατά μέσον όρο», ενώ «τόσο η ανάπτυξη, όσο και ο πληθωρισμός αναμένεται να επιβραδυνθούν το 2023 φθάνοντας το 2,6% και το 1,2%» αντίστοιχα.

Ξεπέρασαν τις 670 χιλιάδες οι αιτήσεις επιδότησης ρεύματος έως 600 ευρώ μέσω του Power Pass. Η πλατφόρμα δέχεται από χθες αιτήσεις από πολίτες που έχουν ΑΦΜ με τελευταίο ψηφίο 5 και 6 και θα λειτουργεί ως τις 30 Ιουνίου.

Έως τις 5 Ιουλίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

Νέα μέτρα στήριξης στα καύσιμα για το επόμενο τρίμηνο με αύξηση της επιδότησης του fuel pass 2 που φθάνει και τα 100 ευρώ, ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Θα αφορά εισοδήματα έως 45.000 ευρώ και θα είναι αυξημένη κατά 15 ευρώ με τη χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας”, τόνισε κατά την εξειδίκευση των μέτρων ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Ιουλίου.

Το έβδομο κατά σειρά- πακέτο κυρώσεων εναντίον της Μόσχας φαίνεται να μελετούν οι ηγέτες της ΕΕ. Σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου, που αποκαλύπτει το Reuters, οι «27» κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αυτή την εβδομάδα, θα αναφερθούν στο ενδεχόμενο νέων μέτρων, βάζοντας στο στόχαστρο και τον ρωσικό χρυσό.

Να επιβληθούν κι άλλες κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία, το συντομότερο δυνατόν αξίωσε για ακόμα μια φορά στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στο Λουχάνσκ είναι «πολύ δύσκολη» καθώς ο ρωσικός στρατός εντείνει τις προσπάθειές του για να εκδιώξει τις ουκρανικές δυνάμεις από στρατηγικής σημασίας σημεία.

Την ίδια ώρα, ο περιφερειακός κυβερνήτης ανέφερε πως στην περιοχή του Χαρκόβου 15 άμαχοι σκοτώθηκαν κι άλλοι 16 τραυματίστηκαν από πυρά του ρωσικού πυροβολικού.

Η Πολωνία προμήθευσε πάνω από 240 άρματα μάχης και άλλα 100 τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία.

Ο φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστε είπε πως διατηρεί τις αμφιβολίες του για το κατά πόσον η διένεξη με την Τουρκία, όσον αφορά το αίτημα της χώρας του και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, θα έχει επιλυθεί προτού διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής της βορειοατλαντικής συμμαχίας στη Μαδρίτη την επόμενη εβδομάδα.

12.537 νέα κρούσματα κορωνοιού ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ συν 1.921 επαναλοιμώξεις. 14 ασθενείς κατέληξαν, ενώ 96 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο προαναγγέλλουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το νέο γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν – έβδομης γενιάς – θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 15 Ιουλίου . «Το τεράστιο πλοίο μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων θα προχωρήσει τις εργασίες του στην “Γαλάζια Πατρίδα” και ήδη προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών», επισήμανε το A Haber. Όπως τονίζει η Hurriyet , το νέο γεωτρύπανο προκαλεί φόβο στους Ελληνοκυπρίους για την πιθανότητα να κάνει έρευνες.

Εν αναμονή εξελίξεων στο θρίλερ της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αναμένεται να ζητήσει πειθαρχική έρευνα για τις πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά φέρεται να καταγράφονται ιατροδικαστικές πλημμέλειες.

Μαραθώνια ήταν η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, αδερφής της κατηγορουμένης, στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, καθώς διήρκεσε εννιάμιση ώρες.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αναμένεται να λάβει συμπληρωματικές καταθέσεις και μέσα στις προσεχείς ημέρες να διαβιβάσει τη δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πανελλαδική απεργιακή και συγκέντρωση αυτή την ώρα στην Πλατεία Μαβίλη πραγματοποιεί το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων – Επιτροπών Αγώνα – Εργαζόμενων Νοσοκομείων. Θα ακολουθήσει πορεία.

Τουλάχιστον 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών που σημειώθηκε χθες Τρίτη στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Έφτασε στην χώρα μας ο καύσωνας που πλήττει τη νότια Ευρώπη. Στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει σήμερα ο υδράργυρος στα ηπειρωτικά, ενώ η κορύφωση του πρώτου για φέτος κύματος ζέστης αναμένεται αύριο, καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει και κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες έθεσε σε λειτουργία ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων πολιτών. Θα είναι ανοιχτές από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 37 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα