back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Εφιαλτικές στιγμές στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν. Τουλάχιστον 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών που σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, με τις αρχές να εκφράζουν ανησυχία ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, όπως αναφέρει το ΒΒC.

Έφτασε στην χώρα μας ο καύσωνας που πλήττει τη νότια Ευρώπη. Στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει σήμερα ο υδράργυρος στα ηπειρωτικά, ενώ η κορύφωση του πρώτου, για φέτος, κύματος ζέστης αναμένεται αύριο, καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει και κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Ανοικτές οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων πολιτών. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή.

Λογική, αναμενόμενη και ελεγχόμενη, χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης μέτρων απάντησε ότι «δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή να επιστρέψουμε στα μέτρα ενώ όσον αφορά τον υπερδιπλασιαμό των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο παρατήρησε, ότι είχαμε πολλά περισσότερα τεστ και αυτό είναι λογικό γιατί έχουμε μεγάλο αριθμό τουριστών και άρα κινητικότητας του ιού.

Για τη συνέχεια της πανδημίας και το τι μπορεί να συμβεί από το φθινόπωρο ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι έχουμε μπει στη φάση συνύπαρξης με τον ιό επειδή η ιστορία των πανδημιών δείχνει ότι γίνονται πιο μεταδοτικές αλλά λιγότερο θανατηφόρες.

Ισχυρή ανάπτυξη 3.5% για το 2022 προβλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα, παρά τον «αρνητικό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία”.

Σημειώνει ωστόσο ότι «οι υψηλές τιμές της ενέργειας αναμένεται να πιέσουν προς τα πάνω τον πληθωρισμό στο 6,1% κατά μέσον όρο», ενώ «τόσο η ανάπτυξη, όσο και ο πληθωρισμός αναμένεται να επιβραδυνθούν το 2023 φθάνοντας το 2,6% και το 1,2%» αντίστοιχα.

Ξεπέρασαν τις 670 χιλιάδες οι αιτήσεις επιδότησης ρεύματος έως 600 ευρώ μέσω του Power Pass. Η πλατφόρμα δέχεται από χθες αιτήσεις με τελευταίο ψηφίο στο ΑΦΜ 5 και 6. Έως τις 5 Ιουλίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών.

Νέα μέτρα στήριξης στα καύσιμα για το επόμενο τρίμηνο με αύξηση της επιδότησης του fuel pass 2 που φθάνει και τα 100 ευρώ, ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα αφορά εισοδήματα έως 45.000 ευρώ και θα είναι αυξημένη κατά 15 ευρώ με τη χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας”, τόνισε κατά την εξειδίκευση των μέτρων ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας. Η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Ιουλίου.

Το έβδομο κατά σειρά- πακέτο κυρώσεων εναντίον της Μόσχας φαίνεται να μελετούν οι ηγέτες της ΕΕ. Σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου, που αποκαλύπτει το Reuters, οι «27» κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αυτή την εβδομάδα, θα αναφερθούν στο ενδεχόμενο νέων μέτρων, βάζοντας στο στόχαστρο και τον ρωσικό χρυσό.

Να επιβληθούν κι άλλες κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία, το συντομότερο δυνατόν αξίωσε για ακόμα μια φορά στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο προαναγγέλλουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το νέο γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν – έβδομης γενιάς – θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 15 Ιουλίου .

Εν αναμονή εξελίξεων στο θρίλερ της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αναμένεται να ζητήσει πειθαρχική έρευνα για τις πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά φέρεται να καταγράφονται ιατροδικαστικές πλημμέλειες.

Μαραθώνια ήταν χθες η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, αδερφής της κατηγορουμένης, στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, καθώς διήρκεσε εννιάμιση ώρες.

Πανελλαδική απεργιακή και συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη πραγματοποιεί το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων – Επιτροπών Αγώνα – Εργαζόμενων Νοσοκομείων. Θα ακολουθήσει πορεία.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 37 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα