back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Διήμερο με υψηλές θερμοκρασίες φέρνει και στη χώρα μας ο καύσωνας που πλήττει τη νότια Ευρώπη. Η κορύφωση του πρώτου -για φέτος- κύματος ζέστης αναμένεται αύριο, καθώς το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή.

Οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες έθεσε σε λειτουργία ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων πολιτών. Θα είναι ανοιχτές από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο δείκτης θετικότητας σε δημοφιλή ελληνικά νησιά. Το 50,89% άγγιξε στη Μύκονο ,το 33,51% στη Σαντορίνη. Στο 32,31% έφτασε στη Μήλο.

Υψηλά ποσοστά καταγράφει ο δείκτης θετικότητας και στη Δυτική και Ανατολική Αττική.

Περισσότερα από δέκα χιλιάδες 528 νέα κρούσματα ,9 θανάτους και 94 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Νέο μήνυμα Νίκου Δένδια στην Άγκυρα ,ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ξεκινά αύριο στις Βρυξέλλες .

«Είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς προσπάθειας αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ,μετά τη συνάντησή του με τον Ούγγρο ομόλογό του στην Αθήνα.

Και πρόσθεσε «ζητάμε από τους εταίρους μας, τους φίλους μας, το αυτονόητο. Αυτό που εμείς διακηρύξαμε αμέσως μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Δηλαδή, τον σεβασμό στο απαραβίαστο των συνόρων, στην κυριαρχία όλων των κρατών, με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες»

“Η Τουρκία όπως και η Ελλάδα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι, που διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη Συμμαχία. Το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει ένα μηχανισμό αποφυγής σύγκρουσης, τον οποίο χρησιμοποιήσαμε το 2020, για να καθιερώσουμε περισσότερη διαφάνεια και να αποτρέψουμε τη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου σπιράλ εντάσεων. Είμαστε έτοιμοι να το ξανακάνουμε”. Αυτά δηλώνει ο γ.γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ, σε συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε στο γαλλικό περίοδο LE POINT.

Τις ενθαρρυντικές προοπτικές του τουρισμού στην Ελλάδα, τον οποίο χαρακτήρισε “πολυεπίπεδο μοχλό ανάπτυξης”, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Χαρακτήρισε τον τουρισμό “στυλοβάτη της οικονομίας και πηγή εθνικού πλούτου” που, όπως είπε, βρίσκεται “αντιμέτωπος όμως και πάλι με νέα στοιχήματα”. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε, επίσης, τους επιχειρηματίες στο χώρο του τουρισμού να επενδύσουν στον ανθρώπινο παράγοντα, δίνοντας καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας.

«Η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη και η πολιτική αλλαγή είναι ανάγκη ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία και τη χώρα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με απλή αναλογική.

«Αν για τον κ. Μητσοτάκη οι εκλογές είναι απόπειρα δραπέτευσης, για το λαό μας είναι ευκαιρία απαλλαγής από το καθεστώς που υπονομεύει τη δημοκρατία, διαβρώνει την οικονομία και οδηγεί τη χώρα σε τραγωδίες, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

“Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών, καθώς η χώρα δεν αντέχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, αλλά ούτε το επενδυτικό περιβάλλον το αντέχει”, δήλωσε -στον Αθήνα 9,84- ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Καμπανάκι από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι έτοιμη σε περίπτωση που διακοπεί τελείως το ρωσικό φυσικό αέριο.

Μιλώντας στους Financial Times, ο επικεφαλής του Οργανισμού Φατίχ Μπιρόλ εξήγησε ότι η απόφαση της Ρωσίας να μειώσει τις προμήθειες φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκές χώρες την περασμένη εβδομάδα ,μπορεί να αποτελέσει πρόδρομο για περαιτέρω περικοπές, καθώς η Μόσχα προσπαθεί να αποκτήσει «μόχλευση» κατά τη διάρκεια του πολέμου της με την Ουκρανία.

Nωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για τις διαδικασίες πληρωμών των ξένων ομολόγων, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά το ενδεχόμενο μια πιθανής αδυναμίας πληρωμής του εξωτερικού χρέους.

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος η Ρωσία να αθετήσει την πληρωμή του χρέους της, ωστόσο υποστηρίζει ότι έχει τα κεφάλαια, αλλά δυσκολεύεται να καταβάλει τους τόκους στους ομολογιούχους λόγω των κυρώσεων, κατηγορώντας τη Δύση ότι προσπαθεί να οδηγήσει τη Ρωσία σε τεχνητή χρεοκοπία.

Τη βεβαιότητα πως όλες οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υποστηρίξουν στην προσεχή σύνοδο κορυφής την πρόταση για την απόδοση στην Ουκρανία καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ, εξέφρασε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για να αποδώσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, διότι ο Ρώσος πρόεδρος “πιστεύει σε μία καθ’ υπαγόρευσίν του ειρήνη”, εκτίμησε ο Καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Αναφερόμενος στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον τερματισμό του πολέμου, τόνισε ότι θα χρειαστεί μια ολόκληρη γενιά για να επιτευχθεί αυτό, καθώς είναι τεράστια η κλίμακα της καταστροφής.

Έφεση κατά της αθώωσης του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας για την κατηγορία του βιασμού ανήλικης αθλήτριας του, άσκησε η Εισαγγελέας Εφετών Ιωάννα Τσάλη, βάζοντας ξανά την βαρύτατη κατηγορία στο κατηγορητήριο που θα αντιμετωπίσει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο κατηγορούμενος.

Διάγγελμα προς το γαλλικό λαό θα απευθύνει σε μια ώρα ο Εμανουέλ Μακρόν , έπειτα από τη διενέργεια διήμερων διερευνητικών επαφών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Ολοκληρώθηκε η 13η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με 12 θέματα στην ατζέντα του

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο πρόγραμμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Βουδαπέστη. Είναι το δεύτερο μετάλλιο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στη διοργάνωση, μετά το χάλκινο στο τεχνικό πρόγραμμα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

32 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο ΓΚΑΖΙ .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα