back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη είναι η συνάντησή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Ντράγκι στη Ρώμη , μία μέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ .

Τις ενθαρρυντικές προοπτικές του τουρισμού στην Ελλάδα, τον οποίο χαρακτήρισε “πολυεπίπεδο μοχλό ανάπτυξης”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ. Χαρακτήρισε τον τουρισμό “στυλοβάτη της οικονομίας και πηγή εθνικού πλούτου” που, όπως είπε, βρίσκεται “αντιμέτωπος όμως και πάλι με νέα στοιχήματα”. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε, επίσης, τους επιχειρηματίες στο χώρο του τουρισμού να επενδύσουν στον ανθρώπινο παράγοντα, δίνοντας καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας.

“Η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη και η πολιτική αλλαγή είναι ανάγκη ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία και τη χώρα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με απλή αναλογική.

«Αν για τον κ. Μητσοτάκη οι εκλογές είναι απόπειρα δραπέτευσης, για το λαό μας είναι ευκαιρία απαλλαγής από το καθεστώς που υπονομεύει τη δημοκρατία, διαβρώνει την οικονομία και οδηγεί τη χώρα σε τραγωδίες”, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

“Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών, καθώς η χώρα δεν αντέχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, αλλά ούτε το επενδυτικό περιβάλλον το αντέχει”, δήλωσε -στον Αθήνα 9,84- ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Νέο μήνυμα Νίκου Δένδια στην Άγκυρα ,ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ξεκινά αύριο στις Βρυξέλλες .

«Είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς προσπάθειας αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ,μετά τη συνάντησή του με τον Ούγγρο ομόλογό του στην Αθήνα.

Και πρόσθεσε «ζητάμε από τους εταίρους μας, τους φίλους μας, το αυτονόητο. Αυτό που εμείς διακηρύξαμε αμέσως μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Δηλαδή, τον σεβασμό στο απαραβίαστο των συνόρων, στην κυριαρχία όλων των κρατών, με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες»

“Η Τουρκία όπως και η Ελλάδα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη Συμμαχία. Το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό αποφυγής σύγκρουσης, τον οποίο χρησιμοποιήσαμε το 2020, για να καθιερώσουμε περισσότερη διαφάνεια και να αποτρέψουμε τη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου σπιράλ εντάσεων. Είμαστε έτοιμοι να το ξανακάνουμε” δηλώνει ο γ.γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ ,σε συνέντευξη του ,στο γαλλικό περιοδικό LE POINT.

Καμπανάκι από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι έτοιμη σε περίπτωση που διακοπεί τελείως το ρωσικό φυσικό αέριο.

Μιλώντας στους Financial Times, ο επικεφαλής του Οργανισμού Φατίχ Μπιρόλ εξήγησε ότι η απόφαση της Ρωσίας να μειώσει τις προμήθειες φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκές χώρες την περασμένη εβδομάδα ,μπορεί να αποτελέσει πρόδρομο για περαιτέρω περικοπές, καθώς η Μόσχα προσπαθεί να αποκτήσει «μόχλευση» κατά τη διάρκεια του πολέμου της με την Ουκρανία.

Διάταγμα για τις διαδικασίες πληρωμών των ξένων ομολόγων, υπέγραψε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά το ενδεχόμενο μια πιθανής αδυναμίας πληρωμής του εξωτερικού χρέους.

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος η Ρωσία να αθετήσει την πληρωμή του χρέους της, ωστόσο υποστηρίζει ότι έχει τα κεφάλαια, αλλά δυσκολεύεται να καταβάλει τους τόκους στους ομολογιούχους λόγω των κυρώσεων, κατηγορώντας τη Δύση ότι προσπαθεί να οδηγήσει τη Ρωσία σε τεχνητή χρεοκοπία.

«Κανείς δεν μπορεί να βάλει φραγμό στην ελεύθερη πολιτική έκφραση στην πατρίδα μας! Είμαστε δημοκρατική κοινωνία και είμαστε η πλειοψηφία. Ντροπή για τον Βύρωνα οι ανεύθυνες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του δημάρχου του » έγραψε στο Twitter ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ,αναφερόμενος στην κατάληψη από αντιεξουσιαστές του Δημαρχείου του Βύρωνα , όπου είχε προγραμματιστεί κομματική εκδήλωση της ΝΔ.

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Power Pass. Αίτηση μπορούν να καταθέσουν οι πολίτες με ΑΦΜ που λήγει σε 7 και 8

Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο δείκτης θετικότητας σε δημοφιλή ελληνικά νησιά . Το 50,89% άγγιξε στη Μύκονο ,το 33,51% στη Σαντορίνη .Στο 32,31% έφτασε στη Μήλο.

Υψηλά ποσοστά καταγράφει ο δείκτης θετικότητας και στη Δυτική και Ανατολική Αττική.

Περισσότερα από δέκα χιλιάδες 528 νέα κρούσματα ,9 θανάτους και 94 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Αύριο αναμένεται η κορύφωση του πρώτου -για φέτος- κύματος ζέστης που πλήττει τη χώρα μας ,καθώς το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή.

Οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες έθεσε σε λειτουργία ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων πολιτών. Θα είναι ανοιχτές από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Έφεση κατά της αθώωσης του 39χρονου προπονητή ιστιοπολοϊας για την κατηγορία του βιασμού ανήλικης αθλήτριας του, άσκησε η Εισαγγελέας Εφετών Ιωάννα Τσάλη, βάζοντας ξανά την βαρύτατη κατηγορία στο κατηγορητήριο που θα αντιμετωπίσει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο κατηγορούμενος.

Τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.500 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό 6,1ενός Ρίχτερ που σημειώθηκε στο ανατολικό Αφγανιστάν. Περίπου 2.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, λέει ο ΟΗΕ

Διάγγελμα προς το γαλλικό λαό θα απευθύνει σε λίγη ώρα ο Εμανουέλ Μακρόν , έπειτα από τη διενέργεια διήμερων διερευνητικών επαφών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Ισόπαλες με σκορ 10-10 αναδείχθηκαν οι εθνικές ομάδες Ελλάδας και Ισπανίας για την δεύτερη αγωνιστική του τουρνουά πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

32 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο ΓΚΑΖΙ .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα