back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει αύριο η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προκειμένου να εξετάσει το ζήτημα της 4ης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοιού, καθώς κρούσματα και δείκτης θετικότητας το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις.
Τα μέλη της Επιτροπής Εμβολιασμών προσανατολίζονται στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 50 και άνω και μάλιστα άμεσα. Όπως δήλωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους το υπουργείο δεν θα εισηγηθεί ηλικιακό προσδιορισμό.
Στη Μύκονο ένα στα δυο τεστ είναι θετικό, στη Σαντορίνη και Μήλο ο δείκτης θετικότητας άγγιξε το 33,51 και 32,31% αντίστοιχα. Υψηλά ποσοστά καταγράφονται και σε Δυτική και Ανατολική Αττική.
Σήμερα ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε περισσότερα από δέκα χιλιάδες 528 νέα κρούσματα, 9 θανάτους και 94 διασωληνωμένους ασθενείς.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρωθυπουργός ο οποίος θα λάβει μέρος στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά αύριο. Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογο του Μάριο Ντράγκι στη Ρώμη.

Απάντηση στην Άγκυρα και στη διαρκή παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας και του κράτους δικαίου έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
«Η Τουρκία δεν έχει αποδεχθεί ποτέ την δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου», απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε από Τούρκο βουλευτή ότι είναι αντιφατικό η Ελλάδα να ζητά να πάμε στη Χάγη ενώ δεν αναγνωρίζει το διεθνές δικαστήριο.

Νέο μήνυμα Νίκου Δένδια στην Άγκυρα. «Είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς προσπάθειας αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, μετά τη συνάντησή του με τον Ούγγρο ομόλογό του στην Αθήνα.
«Ζητάμε από τους εταίρους μας, τους φίλους μας, το αυτονόητο, πρόσθεσε ο κ. Δένδιας, αυτό που εμείς διακηρύξαμε αμέσως μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Δηλαδή, τον σεβασμό στο απαραβίαστο των συνόρων, στην κυριαρχία όλων των κρατών, με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες».

«Η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη και η πολιτική αλλαγή είναι ανάγκη ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία και τη χώρα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με απλή αναλογική.
«Αν για τον κ. Μητσοτάκη οι εκλογές είναι απόπειρα δραπέτευσης, για το λαό μας είναι ευκαιρία απαλλαγής από το καθεστώς που υπονομεύει τη δημοκρατία, διαβρώνει την οικονομία και οδηγεί τη χώρα σε τραγωδίες», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι έτοιμη σε περίπτωση που διακοπεί τελείως το ρωσικό φυσικό αέριο, δήλωσε μιλώντας στους Financial Times, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας Φατίχ Μπιρόλ. Εξήγησε ότι η απόφαση της Ρωσίας να μειώσει τις προμήθειες φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκές χώρες την περασμένη εβδομάδα ,μπορεί να αποτελέσει πρόδρομο για περαιτέρω περικοπές, καθώς η Μόσχα προσπαθεί να αποκτήσει «μόχλευση» κατά τη διάρκεια του πολέμου της με την Ουκρανία.

Διάταγμα για τις διαδικασίες πληρωμών των ξένων ομολόγων, υπέγραψε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά το ενδεχόμενο μια πιθανής αδυναμίας πληρωμής του εξωτερικού χρέους.

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος η Ρωσία να αθετήσει την πληρωμή του χρέους της, ωστόσο υποστηρίζει ότι έχει τα κεφάλαια, αλλά δυσκολεύεται να καταβάλει τους τόκους στους ομολογιούχους λόγω των κυρώσεων, κατηγορώντας τη Δύση ότι προσπαθεί να οδηγήσει τη Ρωσία σε τεχνητή χρεοκοπία.

«Κανείς δεν μπορεί να βάλει φραγμό στην ελεύθερη πολιτική έκφραση στην πατρίδα μας! Είμαστε δημοκρατική κοινωνία και είμαστε η πλειοψηφία. Ντροπή για τον Βύρωνα οι ανεύθυνες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του δημάρχου του » έγραψε στο Twitter ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στην κατάληψη από αντιεξουσιαστές του Δημαρχείου του Βύρωνα, όπου είχε προγραμματιστεί κομματική εκδήλωση της ΝΔ.

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Power Pass. Αίτηση μπορούν να καταθέσουν οι πολίτες με ΑΦΜ που λήγει σε 7 και 8.

Αύριο αναμένεται η κορύφωση του πρώτου -για φέτος- κύματος ζέστης που πλήττει τη χώρα μας, καθώς το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή.

Οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες έθεσε σε λειτουργία ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων πολιτών. Θα είναι ανοιχτές από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Έφεση κατά της αθώωσης του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας για την κατηγορία του βιασμού ανήλικης αθλήτριας του, άσκησε η Εισαγγελέας Εφετών Ιωάννα Τσάλη, βάζοντας ξανά την βαρύτατη κατηγορία στο κατηγορητήριο που θα αντιμετωπίσει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο κατηγορούμενος.

«Όλα τα κόμματα της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης συμφωνούν στην ανάγκη αποφυγής πολιτικού αδιεξόδου», δήλωσε απόψε ο Εμμανουέλ Μακρόν έπειτα από την ολοκλήρωση των διήμερων διερευνητικών επαφών που είχε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού.
Τόνισε ότι οι νέες συμφωνίες θα πρέπει να υπερβαίνουν τις αυστηρές κομματικές γραμμές και ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής οφείλουν στην παρούσα συγκυρία να μάθουν να κάνουν συμβιβασμούς. «Μπορούμε να επιτύχουμε μία νέα πλειοψηφία», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν κατά διαστήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα