back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εγκαινιάστηκαν οι νέοι ανακαινισμένοι χώροι του “Α. Συγγρός” από Θ. Πλεύρη και Μ. Γκάγκα

Διαβάστε επίσης

Τις νέες πτέρυγες που ανακαινίσθηκαν με τις δωρεές των Ιδρυμάτων Κλέων Τσέτη και Αιγέα στο νοσοκομείο “Α. Συγγρός” εγκαινίασαν την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο κ. Θανάσης Μαρτίνος, η κα Ιουλία Τσέτη CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη και ο πρόεδρος του νοσοκομείου “Α.Συγγρός” Δημήτρης Ρηγόπουλος.

Με τις δωρεές ανακαινίστηκαν η Νοσηλευτική Πτέρυγα «Ι. Καπετανάκη» από την ΑΜΚΕ «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» και το Ιστοπαθολογικό Εργαστήριο από την ΑΜΚΕ «ΑΙΓΕΑΣ» (κου Αθ. Μαρτίνου).

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα. Θέλω να ευχαριστήσω, όπως κάνουμε πάντα τους ανθρώπους που συμβάλλουν με τις δωρεές. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας υπήρξε μια μεγάλη προθυμία από ιδιωτικούς φορείς να επιθυμούν να συνεισφέρουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους όπως η κυρία Τσέτη και ο κύριος Μαρτίνος που συνεισφέρουν διαχρονικά, δεν περίμεναν τις συνθήκες της πανδημίας».

Απευθυνόμενος προς την κυρία Τσέτη, ο Υπουργός δήλωσε «Θέλω να σας ευχαριστήσω και σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη φαρμακοβιομηχανία, που παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα δείχνετε κοινωνική ευαισθησία και την κοινωνική εταιρική ευθύνη που διαχρονικά παρουσιάζετε, όπως και αυτό το διάστημα ως μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες και ήρθατε να συμβάλλετε σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται».

Αντίστοιχα ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε και το ίδρυμα του Α. Μαρτίνου όπου πέρα από το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει πραγματοποιήσει και άλλες σημαντικές δωρεές.

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια συνύπαρξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα ότι για πράγματα που θα ήταν υποχρέωση της Πολιτείας να έχουν γίνει, χρειαζόμαστε συχνά τις δωρεές, αλλά αν θέλετε αυτό είναι μια προσέγγιση καθαρά αλτρουιστική και από τις ίδιες τις εταιρείες. Ελπίζουμε ότι από εδώ και πέρα, με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, θα μπορέσουμε να επιλύσουμε πολλά προβλήματα που βιώνετε καθημερινά», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε:

“Στο διάστημα που ήμουν πρόεδρος του ΚΕΣΥ υπήρξα Πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου, οπότε έχω δει το όραμα του Νοσοκομείου και βέβαια την δουλειά που κάνει, έχω περιηγηθεί τους χώρους.

Το νοσοκομείο είναι εξαιρετικό, για αυτό και περιμένουν 8-9 χρόνια οι ειδικευόμενοι για να κάνουν ειδικότητα εδώ, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δούμε και να βοηθήσουμε.

Κάνετε παρα πολύ καλή δουλειά γενικα, και με το κρούσμα της ευλογιάς που είχαμε επίσης το αντιμετωπίσατε καλά και πρέπει να σας ευχαριστησω.

Είναι ένα νοσοκομείο που δουλεύει εξαιρετικά και θέλουμε να το στηρίξουμε.

Είναι ένα κέντρο αναφοράς για όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό όπως πχ για όγκους δέρματος.

Να ευχαριστήσω επίσης της κυρία Τσέτη και και το ίδρυμα Μαρτίνου για αυτή την δωρεά.

Πιστεύω ότι Πολιτεία είμαστε όλοι και ότι όσο μπορεί ο καθένας είναι σημαντικό να βοηθάει – με όποιον τρόπο μπορεί βεβαίως.

Αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ανθρώπους όπως η κυρία Τσέτη, το ίδρυμα Μαρτίνου που βοηθούν διαχρονικά. Η Ελλάδα έχει μια μακρά ιστορία από ανθρώπους που βοήθησαν ξεκινώντας από τον Συγγρό που έχει κάνει το νοσοκομείο και πολλούς ακόμη ευεργέτες που άφησαν μια κληρονομιά πάρα πολύ σημαντική για όλους μας. Αρα σας ευχαριστώ πολύ.

Νομίζω ότι είναι κεφαλαιώδες να προχωρήσουμε με διάθεση να βοηθήσουμε όλοι, στο μέτρο που μπορούμε, το σύστημα υγείας και όλη την χώρα.

Σας εύχομαι καλή δουλειά και από πλευράς Υπουργείου είμαστε εδώ, σας ακούμε και στηρίζουμε και ο Υπουργός και εγώ , για να μπορέσουμε όλοι μαζι να έχουμε καλύτερη υγεία για όλους”.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα