back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μ. Χέλμης: Ο τουρισμός στην Εύβοια φέτος πάει σχετικά καλά

Διαβάστε επίσης

 

Για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Εύβοια, τις περιοχές που καταγράφουν ρεκόρ επισκεψιμότητας, την πορεία των έργων ανασυγκρότησης, αλλά και για την αποκατάσταση της ανοιχτής πληγής με τα καμένα στο βόρειο τμήμα του νησιού, μίλησε ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Εύβοιας Μίλτος Χέλμης, στον Αθήνα 984 και στον Μιχάλη Λεάνη.
«Ο τουρισμός γενικά στην Εύβοια πάει σχετικά καλά, παρά το γεγονός ότι  ζούμε σε ένα διεθνώς προβληματικό τοπίο λόγω των ανατιμήσεων στα αεροπορικά εισιτήρια, αλλά και του απεργιακού χάους από τις ακυρώσεις πτήσεων εξ αιτίας των κινητοποιήσεων  στις  αερομεταφορές. Ενδεικτικάη Αιδηψός είναι από τις περιοχές που δουλεύουν σταθερά,  έχει το δικό της κοινό».  
Σύμφωνα με τον κ Χέλμη, εξαιρετική είναι η εικόνα στην Κεντρική Εύβοια.  
«Η Χαλκίδα και η Ερέτρια σημειώνουν καλύτερες επιδόσεις ενδεχομένως και από το 2019. Ο κύριος όγκος των αφίξεων προέρχεται από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία, αλλά αξιοσημείωτες είναι  οι επιδόσεις και του εσωτερικού τουρισμού».
Στον αντίποδα, η ανάκαμψη είναι δυσκολότερη για τη βόρεια Εύβοια, η οποία δοκιμάστηκε σκληρά από τις περυσινές πυρκαγιές.
«Η Αγία Άννα κάηκε ολοσχερώς, υπάρχει θέμα …. »σημείωσε προσθέτοντας πως «Παρόλα αυτά και στη βόρεια Εύβοια εντοπίζονται μέρη όπου καταγράφεται αύξηση της επισκεψιμότητας, με τη διοργάνωση  τοπικών εκδηλώσεων, δράσεων και συνεργειών  να βοηθά σημαντικά».
Ανάμεσα στα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Εύβοια στην τρέχουσα τουριστική περίοδο, είναι και η μείωση των ροών από τη Σερβία.  
«Μετά την  πτώση των αφίξεων από τη Σερβία, πιθανότατα λόγω αυξημένου κόστους στα μεταφορικά, οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται  στην προσέλκυση επισκεπτών από άλλες Βαλκανικές χώρες,  όπως η Ρουμανία ή η ΒουλγαρίαΠεριμένουμε στήριξη και από το πακέτο κοινωνικού τουρισμού που ενέκρινε η κυβέρνηση, με bonus 150 ευρώ ανά άτομο για 10ήμερη διαμονή, αντί του πενθημέρου που ήταν» είπε χαρακτηριστικά ο  Πρόεδρος Ξενοδόχων Εύβοιας.
Για την κρατική ενίσχυση στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων και ξενοδοχειακών μονάδων με κάλυψη των ζημιών κατά 70%, ο κ Χέλμης εκφράστηκε θετικά, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν είναι επαρκής για την επίτευξη του στόχου της ανασυγκρότησης, ειδικά στα καμένα.
«Τα χρήματα δεν επαρκούν και το τοπίο σταδιακά αρχίζει  να πρασινίζει ..Χρειάζεται χρόνος προκειμένου να ανακάμψει η περιοχή από την καταστροφή που προκάλεσαν οι μεγάλες φωτιές.  
 
…Όσο για το έργο της ανασυγκρότησης βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των μελετών κι  αναμένεται να αρχίσει να υλοποιείται μέχρι τέλους της χρονιάς. Προχωρά  με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο, ο οποίος είναι άνθρωπος της πράξης και βαδίζει βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.
Η διαδικασία είναι χρονοβόρα καθώς απαιτούνται μελέτες, έπεται το στάδιο της ωρίμανσης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η έγκριση για την απόσταση των ποσών που θα διατεθούν στην περιοχή. Πρόκειται για πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα και η διαδικασίες δεν είναι απλές, ούτε εύκολες».          
Ο κ Χέλμης προανήγγειλε -μέσω του σταθμού της πόλης- και μια καμπάνια προβολής της Εύβοιας στην Αθήνα, που θα …τρέξει – όπως ανέφερε – άμεσα,  με το βλέμμα στον εσωτερικό τουρισμό.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα