back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μετά το Wimbledon «πράσινο φως» για coaching

Διαβάστε επίσης

Στις 10 Ιουλίου θα απονεμηθεί ο τίτλος στο Wimbledon και την επόμενη μέρα θα ανοίξει μια νέα σελίδα στην πρόσφατη ιστορία της ATP, το «coaching».

Ένα πείραμα που θα διαρκέσει μερικούς μήνες, μέχρι το τέλος του 2022, για να βγουν τα πρώτα συμπεράσματα και να καθοριστεί τι θα γίνει στο μέλλον. Ο λόγος για το «coaching», ένα αμφιλεγόμενο θέμα που έχει δημιουργήσει συζητήσεις εδώ και καιρό.

Το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς θα είναι δυνατή η επικοινωνία μεταξύ προπονητή και παίκτη.

Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα, με την ATP να έχει ήδη γνωστοποιήσει τους ακριβείς κανόνες αυτού του νέου κανόνα, ο οποίος θα εφαρμοστεί επίσης στο US Open (τελευταίο Grand Slam της χρονιάς) και στους τελικούς της ATP, στο Τορίνο.

Τα κύρια σημεία: το coaching θα επιτρέπεται μόνο όταν ο παίκτης βρίσκεται στο πλάι του γηπέδου της γωνίας του (κανόνας που δεν ισχύει για το μη λεκτικό, δηλαδή οι χειρονομίες του προπονητή επιτρέπονται πάντα) και μπορεί μόνο αποτελείται από λίγες λέξεις ή σύντομες προτάσεις, όχι όμως μια πραγματική συνομιλία.

Σαφώς, το παιχνίδι δεν θα διακόπτεται γιατί θα δημιουργηθούν εμπόδια στον αντίπαλο. Επίσης, δεν θα είναι δυνατή η επικοινωνία όταν ο παίκτης αποχωρεί από το γήπεδο.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα