back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Mykonos Art Festival 2022: Μια μεγάλη γιορτή για την τέχνη ξεκινάει στη Μύκονο

Διαβάστε επίσης

Εικαστικές εγκαταστάσεις γνωστών καλλιτεχνών στη Χώρα και έργα που έγιναν ειδικά για το Φεστιβάλ, videoπροβολές, χορός, συναυλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της μουσικής, αφιερώματα σε δημιουργούς, κινηματογράφο – για πρώτη φορά το ATHENS OPEN AIR FILM FESTIVAL έρχεται στη Μύκονο και θέατρο στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου.

Το Mykonos Art Festival 2022 φιλοδοξεί φέτος να αγκαλιάσει όλους τους χώρους της δημιουργίας, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού αλλά και τις τοποθεσίες – φορείς ιστορίας και παράδοσης.

Πρόκειται για μια βεντάλια δράσεων οι οποίες μαζί με τις εκδηλώσεις των τοπικών πολιτιστικών φορέων επιδιώκουν να καλύψουν το σύνολο του φάσματος της σύγχρονης τέχνης και να αξιοποιήσουν την πολιτιστική κληρονομιά και την πλούσια παράδοση της Μυκόνου.

Η επίσημη έναρξη του MYKONOS ART FESTIVAL 2022, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου μπροστά στο ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου με ένα σύνολο εκδηλώσεων που δίνουν τον τόνο μιας μεγάλης γιορτής. Ένα 3D mapping video θα ντύσει την πρόσοψη του Δημαρχείου, η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη θα τραγουδήσει αγαπημένες άριες με τη συνοδεία της κιθαρίστριας Κορίνας Βουγιούκα ενώ αμέσως μετά ακολουθεί πάρτυ με DJ την Άννα Πασχαλίδου που υπόσχεται διασκέδαση μέχρι πρωίας.

Η αναγγελία της έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου από το δυναμικό γκρουπ κρουστών Batalá.

Η συνέχεια το ίδιο δυναμική και ενδιαφέρουσα.

Συναυλίες …συναυλίες… και μουσικές σε όλο το νησί.

Μουσική μπαρόκ στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλοστο τσέμπαλο και τη μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα, συναυλία μεσαιωνικής λατρευτικής μουσικής από το Σύνολο Κέντρου Παλαιάς Μουσικής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κούντουρα στον Καθολικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Αλευκάνδρα. Ακόμη στο συναυλιακό πρόγραμμα συμμετέχουν ο Δημήτρης Βασιλάκης με το κουαρτέττο του και special guest τον σπουδαίο Αμερικανό σαξοφωνίστα Craig Bailey, η Sugahspank, οι Polis Ensemble και η Ερήνη.

Η Καίτη Γαρμπή και η Δήμητρα Γαλάνη θα μας χαρίσουν δύο ξεχωριστές βραδιές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη ένα αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο με τους Χρήστο Θηβαίο και Κώστα Θωμαϊδη.

Ξεχωριστή στιγμή για το MYKONOS ART FESTIVAL 2022 η συνεργασία για πρώτη φορά με το Athens Open Air Film Festival και οι OPEN AIR FULL MOON προβολές δίπλα στο κύμα. Στις 12/7 θα απολαύσουμε τον Τζεφ Μπρίτζες ως ΜΕΓΑΛΟ ΛΕΜΠΟΦΣΚΙ των Τζόελ και Ίθαν Κοέν και στις 13/7 θα γιορτάσουμε την Πανσέληνο του Ιουλίου με την Νικόλ Κίντμαν και τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ στο θεαματικό μιούζικαλ MOULIN ROUGE του Μπαζ Λούρμαν.

Τέλος ταξιδεύουμε στη Δήλο με την θεατρική παράσταση ΦΑΕΘΩΝ, σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου και μία εξαιρετική διανομή, Μαρία Σκουλά, Αντρέας Κωνσταντίνου, Λάμπρος Κωνσταντέας . Ζωντανή μουσική: Σόλη Μπαρκή.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν Μυκονιάτικες καλλιτέχνες, με μουσικά και χορευτικά σχήματα παραδοσιακά και σύγχρονα, με την θεατρική παράσταση «Εμείς οι Έλληνες» από τη Θεατρική Ομάδα Μυκόνου σε σκηνοθεσία Δομίνικου- Δημήτρη Κουκά και μικρασιάτικες γεύσεις αφού «100 χρόνια… Μπαχαρίζει» και η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου θα κάνει τις μνήμες «γιορτή».

Σημείωμα Ίλιας Παπασπύρου
Καλλιτεχνική διευθύντρια Mykonos Art Festival 2022

Το Mykonos Art Festival2022 ανοίγει πανιά στις 25 Ιουνίου και θα κλείσει αυλαία στις 30 Σεπτεμβρίου . Δύο χρόνια μετά την δύσκολη συγκυρία της πανδημίας ξεκινάμε και πάλι με γιορτινή διάθεση και μια κρυφή προσδοκία: Να καταφέρει η Τέχνη να μας κινητοποιήσει και να μας προκαλέσει.

Το φετινό πρόγραμμα διατρέχει μια σκέψη και ένα όραμα γύρω από τη λειτουργία του Δημόσιου Χώρου.

Ποιός και γιατί τον περπατά, τι βλέπει, τι σκέφτεται, πώς μπορεί να συμμετέχει ο επισκέπτης και ο κάτοικος στη διαμόρφωσή του;

Τι ζητάμε από τα σοκάκια και τις πλατείες αυτής της πανέμορφης Χώρας και πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε με διαφορετικό τρόπο χώρους-“τοπόσημα του νησιού, γνωστά και άγνωστα, προβεβλημένα ή κρυφά και παραμελημένα;

Με αυτές τις σκέψεις δημιουργήσαμε μια πρωτότυπη περιπατητική διαδρομή για να ανακαλύψουμε πέντε εικαστικές εγκαταστάσεις γνωστών καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν αποκλειστικά για το Φεστιβάλ και τη Μύκονο.

Μια ομάδα σπουδαίων χορευτών θα διασχίσει τη Χώρα και θα δημιουργήσει in situ πέντε μικρές χορογραφίες, τολμώντας να χαράξει μια δική της πορεία σε πέντε απροσδόκητες στάσεις.

Με προβολές 3D Mapping Video, ένα διήμερο με πανσέληνο και σινεμά δίπλα στο κύμα με την πολύτιμη συνεργασία του Athens Open Air Film Festival,συναρπαστικές μουσικές και συναυλίες που θα μας ταξιδέψουν από τον Μεσαίωνα έως το σήμερα, πάρτυ, χορός και DJ set, και ένα ταξίδι στη Δήλο με την παράσταση ΦΑΕΘΩΝ σε σκηνοθεσία ΄Εφης Θεοδώρου, θα βρεθούμε θεατές στην περιπέτεια του νεαρού Φαέθοντα, νόθου γιου του Ήλιου και της Κλυμένης.

Ελπίζω οι πλατείες , τα σοκάκια , ο υπαίθριος και ο δημόσιος χώρος, να λειτουργήσουν ως χώροι ελεύθερης πρόσβασης, σκέψης , διασκέδασης και συνάντησης του κοινού με την Τέχνη σε όλες της τις μορφές.

Και η Μύκονος να γιορτάσει ένα διαφορετικό καλοκαίρι.

 

Χορηγός επικοινωνίας: Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα