15.3 C
Athens
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

15.3 C
Athens
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Οικονόμου: Η Ελλάδα παρέχει τη μεγαλύτερη στήριξη για τους πολίτες απέναντι στην ενεργειακή κρίση

Διαβάστε επίσης

«Ό,τι ήταν να ειπωθεί για το χρόνο των εκλογών, έχει ειπωθεί σε όλους τους τόνους και από τα πιο επίσημα χείλη και δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι παραπάνω σε αυτό. Αντιλαμβάνομαι ότι όταν μια κυβέρνηση είναι στο τρίτο έτος της θητείας της, η συζήτηση πυκνώνει, έτσι κι αλλιώς», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 για τη συζήτηση για εκλογές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δουλειά της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του τόπου, να συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές στήριξης της κοινωνίας. «Τα βασικά ζητήματα των πολιτών είναι να μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στους λογαριασμούς του ρεύματος, στην οικονομική πίεση, να βρίσκουν δουλειά, να μειώνεται η ανεργία», ανέφερε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας παράλληλα ότι είμαστε στην τρίτη χρονιά της διακυβέρνησης και πάντοτε χρειάζεται ένα διάστημα, έτσι ώστε οι άνθρωποι που θα διεκδικήσουν με σταυρό την εκλογή τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο, να μπορούν να επικοινωνήσουν τη δουλειά τους ή να έρθουν σε επαφή με τους πολίτες στις εκλογικές τους Περιφέρειες.

«Είναι γνωστά τα δεδομένα, είναι γνωστά τα ζητήματα και ως προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης της τετραετίας, που είναι η βασική πρόθεση της Κυβέρνησης και ως προς τα άλλα πολιτικά θέματα που έχουν τεθεί στο δημόσιο διάλογο. Δεν έχουμε να πούμε κάτι παραπάνω αυτήν τη στιγμή», πρόσθεσε.

Για τη στήριξη της κοινωνίας απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο fuel pass 2 υπογραμμίζοντας πως συνολικά τα μέτρα της κυβέρνησης ξεπερνούν τα 8 δις ευρώ. «Η Ελλάδα παρέχει τη μεγαλύτερη στήριξη ως ποσοστό του Α.Ε.Π. της, για τους πολίτες, απέναντι στην ενεργειακή κρίση, σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό την ίδια στιγμή που η πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση έχει ρίξει την ανεργία στα χαμηλά δεκαετίας, που έχουμε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενους, που αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, που αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει προσθέσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω φόρο ή ασφαλιστική εισφορά σε κανέναν μας. Μέσα στην τέλεια καταιγίδα, στεκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας, για να μετριάσουμε το αποτύπωμα των αυξήσεων και δεν φορτώνουμε καινούργια βάρη στην ελληνική κοινωνία», τόνισε.

Ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση στέκεται δίπλα σε όλους και περισσότερο σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. «Μέσα στο πολύ πυκνό έργο που έχει παράξει η Κυβέρνηση αυτή τα τελευταία τρία χρόνια και παρά τις συσσωρευμένες αλλεπάλληλες εισαγόμενες κρίσεις που διαχειριζόμαστε, έχουν γίνει μεγάλες παρεμβάσεις για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και, κυρίως, των πιο ευάλωτων. Υπενθυμίζω το επίδομα γέννησης για κάθε παιδί, προγράμματα υποστήριξης για τα νέα ζευγάρια, το πρόγραμμα στέγης που ξεκινάει τώρα και θα ξεδιπλωθεί το επόμενο διάστημα, τη στήριξη σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, το κοινωνικό επίδομα, την αύξηση του κατώτατου μισθού και των επιδομάτων ανεργίας», συμπλήρωσε.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχος είναι η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης για όλους και σημείωσε: «Είχαμε πει προεκλογικά για λιγότερους φόρους και για λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, για να βγάλουμε από τις πλάτες των ανθρώπων αυτή τη φοροεπιδρομή, τη φοροκαταιγίδα που φορτώθηκαν την προηγούμενη περίοδο. Ό,τι έχουμε πει, το έχουμε κάνει και σε πολλές περιπτώσεις, το έχουμε κάνει με το παραπάνω και σε πολύ συντομότερο χρόνο. Συνεχίζουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Οφείλουμε να είμαστε πάντοτε πάρα πολύ προσεκτικοί και μελετημένοι στα μέτρα που εφαρμόζουμε, έχοντας ως στόχο να πετυχαίνουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, να βοηθούμε κυρίως εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Αναφερόμενος στην δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου περί συγκυβέρνησης Τσίπρα-Βαρουφάκη είπε ότι πρόκειται για «αυτό που καθομολογούμενα η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει αντιληφθεί πόσο πίσω την πήγε».

Και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε σε όλους τους τόνους πει ότι η απλή αναλογική είναι ένα σύστημα, στο οποίο δεν πιστεύουμε και δεν οδηγεί σε αυτό που χρειάζεται η χώρα. Θα διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, για να φτιάξουμε μια Κυβέρνηση σαν κι αυτή κάναμε το 2019. Οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν. Πάντως, σε καμία περίπτωση, η προβολή που εμείς έχουμε για τους Έλληνες πολίτες στη επόμενη πολιτική περίοδο, δεν έχει να κάνει με μια Κυβέρνηση Τσίπρα-Βαρουφάκη, σαν κι αυτή που ονειρεύονται στον ΣΥΡΙΖΑ -ο κ. Τσακαλώτος το είπε πολύ καθαρά χθες- να ξαναπροτείνουν ως εναλλακτική στην ελληνική κοινωνία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα