back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Α. Λινού: Να επανέλθει άμεσα η χρήση μάσκας

Διαβάστε επίσης

Την έντονη ανησυχία της για την απότομη αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα εξέφρασε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού.

 

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχουμε μεγάλη έξαρση σχεδόν σε όλη τη χώρα» είπε και πρότεινε την επαναφορά της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς, τήρηση των αποστάσεων σε ουρές και υπαίθριες μορφές διασκέδασης.

«Οπωσδήποτε χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, ιδιαίτερα σε αυτούς που παραμένουμε πολύ ώρα π.χ. πλοία, αεροπλάνα, τρένα και γενικά στα ΜΜΜ. Επίσης στους χώρους εργασίας, το air condition δεν είναι καθόλου ασφαλές. Θα πρέπει λοιπόν μαζί με το air condition να έχουμε ανοιχτά παράθυρα ώστε να φεύγει ο τυχόν μολυσμένος αέρας».

Τέλος η κ. Λινού τόνισε  τα κρούσματα είναι πολλά περισσότερα αλλά δεν αποτυπώνονται λόγω της διενέργειας ελαχίστων τεστ. «Δεν είναι μόνο ότι έχουμε ελλιπή πληροφόρηση για το τι γίνεται. Έχουμε και έλλειψη πληροφόρησης προς αυτούς που νοσούν».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα