back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χ. Νικολαϊδου: Δημοτική Αγορά Κυψέλης – Ανοικτή εκδήλωση-Refugee Week Greece 2022

Διαβάστε επίσης

2022-06-23

Ξεχωριστές εκδηλώσεις με κοινωνικό πρόσημο και έθνικ υπέροχες μουσικές, φιλοξενούν σήμερα η Δημοτική Αγορά Κυψέλης Κυψέλης και η ομάδα του Impact Hub Athens.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), κορυφαίος διακυβερνητικός οργανισμός που προωθεί την ανθρώπινη, εύρυθμη μετανάστευση, με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου, στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος «Ήλιος», συμμετέχει στην ανοικτή εκδήλωση #OloiMiaKipseli , που θα ξεδιπλωθεί σε αυτό το κεντρικό σημείο της πόλης, από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η δράση εντάσσεται στο φεστιβάλ Refugee Week Greece 2022, με κεντρικό θέμα το healing την θεραπεία, αποκατάσταση και επούλωση των πληγών. Στόχος, η φιλοξενία δράσεων που θέτουν στο επίκεντρο τη σύνδεση της ευημερίας των ανθρώπων με την αειφορία του περιβάλλοντος και την αρμονική συνύπαρξη σε επίπεδο κοινότητας.

Η Xριστίνα Νικολαϊδου, υπεύθυνη επικοινωνίας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) μιλώντας στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, απηύθυνε μέσα από τη συχνότητα του Αθήνα 984, κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους Αθηναίους.

«Οι σημερινές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προσφύγων και είναι κάτω από την ομπρέλλα του Refugee Week Greece 2022.

Πρόκειται για ένα διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ που κάνει πρεμιέρα και στην χώρα μας. Το παρόν δίνουν πολλοί και σημαντικοί φορείς, όπως το πρόγραμμα Community Psychosocial Workforce της ΕΠΑΨΥ σε συνεργασία με την UNHCR, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόφυγες, η ΜΚΟ Solidarity Now, η Caritas Hellas και το περιοδικό Σχεδία.

Θα είμαστε στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Αγοράς στην Κυψέλη για να ακούσουμε μουσική, να συζητήσουμε για τον πολιτισμό και να γνωριστούμε καλύτερα με την τοπική κοινωνία, αλλά και με τον προσφυγικό πληθυσμό που θα μας μεταφέρει τις εμπειρίες από την παραμονή του στην Ελλάδα».

Aναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων:

15:00 – 16:00
GCR & METADrasi – Καφέ συνομιλίας

16:00 – 18:00
ΙΟΜ & ΑΝΚΑΑ Project – Εργαστήρι Βιώσιμης Μόδας και Ξυλοτυπίας
Περιοδικό δρόμου «Σχεδία» – Εργαστήρι δημιουργίας από ανακυκλωμένο xαρτί
Amancaya Create – Ομαδική ζωγραφική: «To Εσωτερικό μας Παιδί»
Diversity United – Εργαστήρι σλαμ ποίησης: «Φροντίζοντας το περιβάλλον μαζί»

18:00 – 18:30
We4All – Παρουσίαση: «Η γρήγορη μόδα και οι επιπτώσεις της στο περιβάλλον και τον άνθρωπο»

18:30 – 19:30
ΙΟΜ & ΑΝΚΑΑ Project – Εργαστήρι βιώσιμης μόδας και ξυλοτυπίας
KEAN – Διαστημικό διαγλωσσικό παιχνίδι
Caritas Hellas – Εργαστήρι παραδοσιακών ελληνικών χορών: «Ας Χορέψουμε»
SolidarityNow – Εργαστήρι παραδοσιακού ιρανικού χορού

19:30 – 21:00
Συναυλία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Πλειάδες»
Συναυλία με την ομάδα κρουστών Bugarabu Percussion

Παρουσιάζεται επίσης η έκθεση «Photovoice» του προγράμματος Προσωπικό Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Κοινότητα (Ε.Π.Α.Ψ.Υ./UNHCR).

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα