back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και η ενίσχυση της ασφάλειας στο επίκεντρο της διήμερης συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η Αθήνα αναμένεται να θέσει επί τάπητος την τουρκική προκλητικότητα και να ζητήσει καταδίκη της από τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Tις πανευρωπαϊκές προκλήσεις που έχει προκαλέσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ειδικά όσον αφορά στον τομέα της ενέργειας και τον επισιτιστικό εφοδιασμό, εξέτασαν κατά το χθεσινοβραδυνό δείπνο τους οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ιταλίας, στη Ρώμη.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ντράγκι συζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών του πολέμου και την ανάγκη απεξάρτησης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.
Συμφώνησαν μάλιστα να θέσουν εκ νέου το ζήτημα της ανάγκης να τεθεί πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, στη σύνοδο κορυφής των 27.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ιταλό ομόλογό του για τις νεότερες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και για την τουρκική επιθετικότητα.

Στη σύνοδο της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου, στα τέλη της εβδομάδας στη Γερμανία, θα παρουσιαστεί «ένα σύνολο χειροπιαστών προτάσεων για να αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία και να επιδειχθεί η συλλογική υποστήριξή μας στην Ουκρανία», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί άμεσα για τον πλήρη αποκλεισμό της από τις εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας φέτος τον χειμώνα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας Φατίχ Μπιρόλ, ο οποίος και κάλεσε τις κυβερνήσεις να βρουν τρόπους μείωσης της ζήτησης, αλλά και να κρατήσουν σε λειτουργία τα πυρηνικά εργοστάσια.

Το ενδεχόμενο χορήγησης τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό και σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών, αναμένεται να συζητήσει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα πρωτοβάθμιας φροντίδας Μάριου Θεμιστοκλέους στον ΣΚΑΙ, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα να κάνουν προαιρετικά την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό και οι πολίτες ηλικίας άνω των 50 ετών, μετά από συνεννόηση με τον γιατρό τους.

Χθες ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε περισσότερα από 10.528 νέα κρούσματα, 9 θανάτους και 94 διασωληνωμένους ασθενείς. Στη Μύκονο ένα στα δυο τεστ είναι θετικό, στη Σαντορίνη και Μήλο ο δείκτης θετικότητας άγγιξε το 33,51 και 32,31% αντίστοιχα. Υψηλά ποσοστά καταγράφονται και σε Δυτική και Ανατολική Αττική.

Τα κρούσματα κορονοϊού έχουν αρχίσει να αυξάνονται εκ νέου στην Ιταλία, εντείνοντας την ανησυχία για νέο κύμα της πανδημίας κατά τη θερινή τουριστική περίοδο. Το τελευταίο 24ωρο, 50 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19. Ανησυχία των αρχών και στο Λίβανο για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σχεδόν ένας στους πέντε ενηλίκους Αμερικανούς οι οποίοι είχαν τη λοίμωξη COVID-19 στο παρελθόν, παρουσίασε συμπτώματα της λεγόμενης «μακράς COVID», όπως ανεξήγητη κόπωση, ταχυκαρδία και δυσκολία στην αναπνοή, σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Σε έξαρση βρίσκονται το τελευταίο διάστημα ασθένειες που είχαμε αφήσει -σχεδόν οριστικά- στο παρελθόν, και κυρίως από την χρονιά που έκανε την εμφάνισή της η νόσος της Covid-19. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του ασυνήθιστου φαινομένου αποτελεί η είδηση ότι εμφανίστηκαν κρούσματα χολέρας σε Ισπανία και Ιράκ και πολιομυελίτιδας στην Βρετανία και το Ισραήλ, μέσα σε μόλις μία ημέρα.

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Power Pass. Αίτηση μπορούν να καταθέσουν οι πολίτες με ΑΦΜ που λήγει σε 7 και 8.

Συναγερμός σήμανε τα μεσάνυχτα στην Πυροσβεστική για φωτιά σε διαμέρισμα 5ου ορόφου, στην οδό Καρτάλη 6 στους Αμπελόκηπους. Η φωτιά σύμφωνα με την πυροσβεστική ξεκίνησε από αναμμένο μάτι της κουζίνας. Η ένοικος είχε προλάβει να φύγει από το φλεγόμενο διαμέρισμα και είναι καλά στην υγεία της.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα από τις 8 το βράδυ στα δρομολόγια του ΤΡΑΜ στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη Σύνταγμα» λόγω της διεξαγωγής του βραδινού αγώνα δρόμου “Nostos Run2022”. Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ τα δρομολόγια της Γραμμής 6 θα έχουν προσωρινά τερματικό σταθμό τη στάση «Λ. Βουλιαγμένης».

«Όλα τα κόμματα της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης συμφωνούν στην ανάγκη αποφυγής πολιτικού αδιεξόδου», δήλωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν έπειτα από την ολοκλήρωση των διήμερων διερευνητικών επαφών που είχε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού. Πρόσθεσε ότι θα εργασθεί προς την επίτευξη αυτού του στόχου, κατά τις προσεχείς εβδομάδες.

Αστάθεια και στο βάθος εκλογές στη Βουλγαρία μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης του Κίριλ Πέτκοφ, αφού υπερψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο. Καταλυτικός παράγοντας για την έκβαση αυτή αποτέλεσαν οι διαφωνίες για το αν η Βουλγαρία θα έπρεπε να ξεμπλοκάρει την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΑΙΡΟΣ

Τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει κατά τόπους η θερμοκρασία σήμερα στα ηπειρωτικά. 39 βαθμούς θα δείξει ο υδράργυρος στην Αττική. Οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες έθεσε σε λειτουργία ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων πολιτών. H θερμοκρασία αυτη την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι είναι 27 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα