back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Το ενδεχόμενο χορήγησης τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό και σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών αναμένεται να συζητήσει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους στον ΣΚΑΙ, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα να κάνουν προαιρετικά την τέταρτη δόση και οι πολίτες ηλικίας άνω των 50 ετών, μετά από συνεννόηση με τον γιατρό τους.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 10.528 νέα κρούσματα και 1.631 επαναλοιμώξεις. 9 ασθενείς κατέληξαν, 94 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Στη Μύκονο ένα στα δυο τεστ είναι θετικό, στη Σαντορίνη και Μήλο ο δείκτης θετικότητας ξεπερνά το 32%. Υψηλά ποσοστά καταγράφονται και σε Δυτική και Ανατολική Αττική.

Σχεδόν ένας στους πέντε Αμερικανούς οι οποίοι είχαν νοσήσει στο παρελθόν, παρουσίασε συμπτώματα της λεγόμενης «μακράς COVID», όπως ανεξήγητη κόπωση, ταχυκαρδία και δυσκολία στην αναπνοή, σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και η ενίσχυση της ασφάλειας στο επίκεντρο της διήμερης συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Η Αθήνα αναμένεται να θέσει επί τάπητος την τουρκική προκλητικότητα και να ζητήσει καταδίκη της από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Tις πανευρωπαϊκές προκλήσεις που έχει προκαλέσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ειδικά όσον αφορά τον τομέα της ενέργειας και τον επισιτιστικό εφοδιασμό, εξέτασαν κατά το χθεσινοβραδινό δείπνο τους, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάριο Ντράγκι στη Ρώμη.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να θέσουν εκ νέου το ζήτημα της ανάγκης να τεθεί πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, στη σύνοδο κορυφής των 27.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ιταλό ομόλογό του για τις νεότερες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και για την τουρκική επιθετικότητα.

«Καταπέλτης» κατά της Τουρκίας για άλλη μία φορά ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, αυτή τη φορά για το βέτο στην ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «οι τουρκικές επιφυλάξεις εξυπηρετούν μόνο τον Πούτιν» και την κατηγόρησε για καιροσκοπική στάση με σκοπό να αποσπάσει ανταλλάγματα.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής, Ρεπουμπλικανός Τζιμ Ρις, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ σε αυτή την φάση δεν εμπλέκονται στις συζητήσεις για την επίλυση της εμπλοκής που έχει προκύψει, σημείωσε ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία παρανόηση για το πόσο σοβαρό είναι το θέμα και ότι το αδιέξοδο πρέπει να αρθεί άμεσα.

Στη σύνοδο της Ομάδας της G7 στα τέλη της εβδομάδας στη Γερμανία θα παρουσιαστεί «ένα σύνολο χειροπιαστών προτάσεων για να αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία και να επιδειχθεί η συλλογική υποστήριξή μας στην Ουκρανία», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί άμεσα για τον πλήρη αποκλεισμό της από τις εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας φέτος τον χειμώνα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας Φατίχ Μπιρόλ. Kάλεσε τις κυβερνήσεις να βρουν τρόπους μείωσης της ζήτησης, αλλά και να κρατήσουν σε λειτουργία τα πυρηνικά εργοστάσια.

Οι ποινές για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 θα ανακοινωθούν σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 8 από τους 21 κατηγορούμενους για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και των σωματικών βλαβών από αμέλεια. Πρόκειται για δύο αντιπεριφερειάρχες, την τότε δήμαρχο Μάνδρας και πέντε στελέχη της Πολεοδομίας και της Υπηρεσίας αστυνόμευσης ρεμάτων.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την πρόταση της εισαγγελέως επί των αιτημάτων που υπέβαλαν για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Μια νέα γενιά ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία φέρνει το κύμα της ακρίβειας, καθώς τα νοικοκυριά δίνουν προτεραιότητα στις καθημερινές ανάγκες διαβίωσής τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, στα τέλη του περασμένου Απριλίου τα ληξιπρόθεσμα χρέη έφτασαν τα 112,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,7 δισ ευρώ σε σχέση με τις αρχές του 2021.

Ξεπέρασαν το εκατομμύριο οι αιτήσεις για την επιδότηση ρεύματος. Η διαδικασία υποβολής τους συνεχίζεται, ενώ άνοιξε και για τους καταναλωτές με ΑΦΜ που λήγει σε 7 και 8.

Σοκαριστικός είναι ο απολογισμός των νεκρών που άφησε πίσω του ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο νοτιο-ανατολικό Αφγανιστάν, καθώς έφτασαν τους 1,000. Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν απευθύνει προς τη διεθνή κοινότητα έκκληση για βοήθεια.

ΚΑΙΡΟΣ

Τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει κατά τόπους η θερμοκρασία σήμερα στα ηπειρωτικά. 39 βαθμούς θα δείξει ο υδράργυρος στην Αττική. Οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες έθεσε σε λειτουργία ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων πολιτών. H θερμοκρασία αυτη την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι είναι 28 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα