back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στη δημοσιότητα δόθηκαν πριν από λίγο τα πόθεν έσχες των 300 της Βουλής , των ευρωβουλευτών και όλων των υπόχρεων που συνολικά ανέρχονται σε 1.068. Πρόκειται για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που κατατέθηκαν στην Επιτροπή το 2021 και αφορούν την οικονομική χρήση του 2020.

Υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, η απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία σύμβασης παροχής υπηρεσιών του προσωπικού γιατρού. Η σύμβαση αφορά στο σύνολο των ιδιωτών γιατρών σε πρώτη φάση ειδικότητας γενικής, Οικογενειακής Ιατρικής και Παθολογίας και θα ακολουθήσει πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ προς το σύνολο των γιατρών αυτών των ειδικοτήτων. Η αμοιβή κατ’ άτομο κυμαίνεται από 20 έως 45 ευρώ. Οι ώρες απασχόλησης των γιατρών βάσει του εγγεγραμμένου πληθυσμού θα κυμαίνονται από 15 έως 35 εβδομαδιαίως.

Διήμερη Σύνοδος Κορυφής από σήμερα στις Βρυξέλλες. Οι 27 ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν εκτενώς για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και για την ενίσχυση της ασφάλειας. Επιπλέον η χώρα μας αναμένεται να θέσει επί τάπητος την τουρκική προκλητικότητα και να ζητήσει καταδίκη της από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

«Πρέπει να αναζωογονήσουμε τη διαδικασία διεύρυνσης και να προωθήσουμε την ενσωμάτωση των εταίρων μας στα Δυτικά Βαλκάνια», αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στην επιστολή πρόσκλησης προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Σύμφωνα με πηγή της ΕΕ, είναι πιθανό κατά τη συζήτηση οι τόνοι να είναι έντονοι. Οι ηγέτες της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας απείλησαν να μποϊκοτάρουν τη συνάντηση για να διαμαρτυρηθούν για τους αργούς ρυθμούς της διαδικασίας ένταξής τους.

Πάντως σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να εκφράσουν την «πλήρη και αδιαμφισβήτητη δέσμευση της Ένωσης στην προοπτική ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων» και να ζητήσουν την επιτάχυνση της ενταξιακής διαδικασίας.

Tις πανευρωπαϊκές προκλήσεις που έχει προκαλέσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ειδικά όσον αφορά τον τομέα της ενέργειας και τον επισιτιστικό εφοδιασμό, εξέτασαν κατά το χθεσινοβραδινό δείπνο τους, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάριο Ντράγκι στη Ρώμη. Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να θέσουν εκ νέου το ζήτημα της ανάγκης να τεθεί πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, στη σύνοδο κορυφής των 27.

Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί άμεσα για τον πλήρη αποκλεισμό της από τις εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας φέτος τον χειμώνα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας Φατίχ Μπιρόλ. Kάλεσε τις κυβερνήσεις να βρουν τρόπους μείωσης της ζήτησης, αλλά και να κρατήσουν σε λειτουργία τα πυρηνικά εργοστάσια.

«Έχουμε λάβει μέτρα και για τις πιο ακραίες συνθήκες» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ αναφορικά με την ενεργειακή κρίση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας τονίζοντας ότι ο πόλεμος συνεχίζεται και έτσι θα δεχόμαστε τις συνέπειες.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχει πάρει ήδη η κυβέρνηση είπε μεταξύ άλλων ότι έχουμε τέσσερα εργοστάσια φυσικού αερίου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ντίζελ για την παραγωγική ηλεκτρική ενέργειας -των οποίων οι δεξαμενές είναι γεμάτες- ενώ για τον λιγνίτη εξήγησε ότι έχει υπάρξει επικοινωνία με τη ΔΕΗ ώστε να προχωρήσει σε διπλασιασμό της εξορυκτικής δραστηριότητας προκειμένου οι αυλές των εργοστασίων να είναι γεμάτες σε περίπτωση που θα χρειαστεί να υπερ-λειτουργήσουν.

Παράλληλα ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι διπλασιάζεται η αποθηκευτική ικανότητα της Ρεβυθούσας «για να υποδεχόμαστε δύο πλοία ταυτόχρονα με υγροποιημένο φυσικό αέριο εάν χρειαστεί να αντικατασταθεί το φυσικό αέριο».

Συνελήφθη στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο η ανιψιά του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν μαζί με άλλα 9 άτομα, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές. Όπως μεταδίδουν ως έκτακτη είδηση τα ΜΜΕ της Τουρκίας, ήταν ανάμεσα σε 10 άτομα που προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου στις 3 το μεσημέρι, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος .

Εισπρακτικό σαφάρι αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επομένων ημερών από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών , με τους μεγαλοοφειλέτες να βρίσκονται στην ακίδα του στοχάστρου. Στόχος είναι έως τον Σεπτέμβριο να πιεστούν οι λεγόμενοι «στρατηγικοί κακοπληρωτές», ώστε να επανενταχθούν σε καθεστώς ρύθμισης, καταβάλλοντας τις πρώτες δόσεις, ή ακόμη και να εξοφλήσουν εφάπαξ το χρέος τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε πρώτη φάση, θα δοθεί έμφαση στην εφαρμογή των μέτρων που σχετίζονται με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών και εν συνεχεία θα τεθούν σε εφαρμογή τα αναγκαστικά μέτρα, που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία.

Στα ύψη ο απεργιακός υδράργυρος τις επόμενες μέρες ακόμη και σε κλάδους, οι οποίοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την τουριστική σεζόν. Ειδικότερα, σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στον φαρμακευτικό κλάδο σε όλη τη χώρα ενώ αύριο οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Αττικής, οι διανομείς της eFood σε Αθήνα, Χανιά και Πάτρα. Επίσης αύριο οι συνταξιούχοι, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες σήμερα στη χώρα. Τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει κατά τόπους η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά. 39 βαθμούς θα δείξει ο υδράργυρος στην Αττική. Ανοικτές οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων πολιτών. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στην ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα