back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Το φυσικό αέριο είναι από αυτή τη στιγμή “σπάνιο αγαθό” στη Γερμανία, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, κηρύσσοντας το επίπεδο συναγερμού στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ασφάλεια παροχής φυσικού αερίου. Είχε προηγηθεί η δήλωση του επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ, ότι η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί άμεσα για τον πλήρη αποκλεισμό της από τις εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας φέτος τον χειμώνα.

…”Έχουμε λάβει μέτρα και για τις πιο ακραίες συνθήκες”, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ αναφορικά με την ενεργειακή κρίση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, τονίζοντας ότι ο πόλεμος συνεχίζεται και έτσι θα δεχόμαστε τις συνέπειες. Αναφερόμενος στα μέτρα που έχει πάρει ήδη η κυβέρνηση είπε, μεταξύ άλλων, ότι έχουμε 4 εργοστάσια φυσικού αερίου, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ντίζελ για την παραγωγική ηλεκτρική ενέργειας, ενώ για τον λιγνίτη εξήγησε ότι έχει υπάρξει επικοινωνία με τη ΔΕΗ ώστε να προχωρήσει σε διπλασιασμό της εξορυκτικής δραστηριότητας. Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι διπλασιάζεται η αποθηκευτική ικανότητα της Ρεβυθούσας.

…Προβλήματα παρατηρούνται σήμερα στην πλατφόρμα του Power Pass για τις αιτήσεις επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Αδυναμία σύνδεσης στο σύστημα, το μήνυμα που διαβάζουν χρήστες στην προσπάθεια εισόδου τους.

Την πεποίθηση ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα χορηγήσουν το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και την Μολδαβία εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, προσερχόμενος στην Σύνοδο των Δυτικών Βαλκανίων. “Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των Δυτικών Βαλκανίων, ως η μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής, ως μία χώρα η οποία έχει καρπωθεί τα οφέλη από την είσοδο στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Θα στηρίξει τα Δυτικά Βαλκάνια στην προσπάθειά τους να γίνουν και αυτά μέλη της ΕΕ”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των 27 στις Βρυξέλλες με τους ηγέτες των Δυτικών βαλκανίων.

…Σύμφωνα με πηγή της ΕΕ, είναι πιθανό κατά τη συζήτηση οι τόνοι να είναι έντονοι. Οι ηγέτες της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας απείλησαν να μποϊκοτάρουν τη συνάντηση για να διαμαρτυρηθούν για τους αργούς ρυθμούς της διαδικασίας ένταξής τους. Ωστόσο, στη διήμερη σύνοδο Κορυφής οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν εκτενώς για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και για την ενίσχυση της ασφάλειας. Επιπλέον η χώρα μας αναμένεται να θέσει επί τάπητος και την τουρκική προκλητικότητα και να ζητήσει την καταδίκη της.

Υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, η απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία σύμβασης παροχής υπηρεσιών του προσωπικού γιατρού. Η σύμβαση αφορά το σύνολο των ιδιωτών γιατρών σε πρώτη φάση ειδικότητας γενικής, Οικογενειακής Ιατρικής και Παθολογίας και θα ακολουθήσει πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ προς το σύνολο των συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Η αμοιβή κατ’ άτομο κυμαίνεται από 20 έως 45 ευρώ. Οι ώρες απασχόλησης των γιατρών βάσει του εγγεγραμμένου πληθυσμού θα κυμαίνονται από 15 έως 35 εβδομαδιαίως.

Παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου στις 3:00 μμ το μεσημέρι, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021.

Αυξήσεις στα ενοίκια που ξεπερνούν ακόμη και το 50% καταγράφονται στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Αυτά είναι τα συμπεράσματα πρόσφατης έκθεσης του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Εstates. Τ

Δεν ανιχνεύτηκε ιός ευλογιάς πιθήκων σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του 30χρονου Βρετανού που μεταφέρθηκε από τη Νάξο, στο Νοσοκομείο Αττικόν. Το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της ανεμοβλογιάς. Στο μεταξύ, ο ΠΟΥ αποφασίζει σήμερα αν θα κηρύξει την ευλογιά των πιθήκων παγκόσμια υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση Αφρικανών επιστημόνων που επισημαίνουν ότι η περιοχή τους αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια την κρίση αυτή.

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον φαρμακευτικό κλάδο σε όλη τη χώρα ενώ αύριο οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Αττικής και οι διανομείς της eFood σε Αθήνα, Χανιά και Πάτρα. Επίσης αύριο οι συνταξιούχοι, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

Μετά την απώλεια της Μαρίνας Πλάκα – Λαμπράκη, η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια Συραγώ Τσιάρα ορίζεται Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες σήμερα στη χώρα. Τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει κατά τόπους η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά – 39 βαθμούς θα δείξει ο υδράργυρος στην Αττική. Ανοικτές 8 κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων πολιτών – 34 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα