back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σύσταση για εμβολιασμό κατά της COVID με 4η δόση στους άνω των 30 ετών θα απευθύνει η Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε να εισηγηθεί να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό όλων των ατόμων άνω των 30 ετών με την 4η δόση του εμβολίου. Ισχυρή σύσταση της Επιτροπής για τον εμβολιασμό των άνω των 60. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα για τη χορήγησή της 4ης δόσης στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων και στους ανοσοκατασταλμένους έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο. Μέχρι τώρα έχει εμβολιαστεί το 15% των δικαιούχων, περίπου 300.000 άτομα.

Στο μεταξύ, 17 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο – 88 οι διασωληνωμένοι – 10.474 τα νέα κρούσματα – 1797 οι πιθανές επαναλοιμώξεις.

Την έντονη ανησυχία της για την απότομη αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα εξέφρασε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. “Δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχουμε μεγάλη έξαρση σχεδόν σε όλη τη χώρα”, είπε και πρότεινε την επαναφορά της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς, τήρηση των αποστάσεων σε ουρές και υπαίθριες μορφές διασκέδασης.

Ξεκινά σε λίγη ώρα η διήμερη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες. Στο επίκεντρο οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και η ενίσχυση της ασφάλειας, ενώ οι “27” αναμένεται να χορηγήσουν το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και την Μολδαβία. Επιπλέον η χώρα μας αναμένεται να θέσει επί τάπητος και την τουρκική προκλητικότητα και να ζητήσει την καταδίκη της.

“Το κείμενο των συμπερασμάτων, έτσι όπως διαμορφώνεται, καλύπτει τις ελληνικές θέσεις, και ο Πρωθυπουργός αν χρειαστεί θα αναδείξει όλα τα ζητήματα”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όσον αφορά την ενεργειακή κρίση, η οποία προκαλείται από τον πόλεμο στην Ουκρανία: “Πάνω από 10 χώρες της ΕΕ έχουν τώρα πληγεί από περικοπές στην παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, καθώς το ευρωπαϊκό μπλοκ βρίσκεται αντιμέτωπο με μια ολοένα και βαθύτερη αντιπαράθεση με τη Μόσχα. Προηγήθηκε σήμερα η ανακοίνωση του Γερμανού υπ. Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ότι πλέον το φυσικό αέριο θεωρείται “σπάνιο αγαθό” στη χώρα του, κηρύσσοντας το επίπεδο συναγερμού στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ασφάλεια παροχής φυσικού αερίου. Σημειώνεται ότι χθες ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ, επεσήμανε ότι η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί άμεσα για τον πλήρη αποκλεισμό της από τις εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας φέτος τον χειμώνα.

“Έχουμε λάβει μέτρα και για τις πιο ακραίες συνθήκες”, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ αναφορικά με την ενεργειακή κρίση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Όπως ανέφερε, έχουμε 4 εργοστάσια φυσικού αερίου, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ντίζελ για την παραγωγική ηλεκτρική ενέργειας, ενώ η ΔΕΗ θα διπλασιάσει τη λιγνιτική εξορυκτική δραστηριότητα. Παράλληλα, σημείωσε ο κ. Σκρέκας, διπλασιάζεται η αποθηκευτική ικανότητα της Ρεβυθούσας.

Βαριές ποινές φυλάκισης επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στους 8 καταδικασθέντες για τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα, το Νοέμβριο του 2017. Το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορούμενους, συνολικές ποινές που ξεπερνούν τα έξι χρόνια, εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως. Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε 3 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ένας αντιπεριφερειάρχης. Επίσης ποινή 5 ετών και 14 μηνών σε άλλους 4 κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερριάρχης, και ποινή 4 ετών και 22 μηνών στην πρώην Δήμαρχο Μάνδρας. Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Χωρίς σημαντικές μεταβολές οι δηλώσεις περιουσιακής καταστάσης των πολιτικών αρχηγών για το 2021. Στο “Πόθεν Έσχες” του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε εισοδήματα 77.603 ευρώ και η σύζυγός του Μαρέβα 39.245 ευρώ. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε δύο δάνεια και μια πιστωτική κάρτα,με συνολικό οφειλόμενο ποσό 405.892ευρώ, ενώ η σύζυγός του δήλωσε δύο δάνεια και μια πιστωτική κάρτα, με οφειλόμενο ποσό 890.035 ευρώ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εμφανίζει εισοδήματα ύψους 69.297 ευρώ, ενώ η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα έχει εισοδήματα ύψους 21.290 ευρώ. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε συνολικά εισοδήματα 178.586 ευρώ, ενώ οι τραπεζικές του καταθέσεις ανήλθαν σε 523.722 ευρώ. Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε από κοινού με τη σύζυγό του, εισόδημα 89.769 ευρώ, με τη βουλευτική του αποζημίωση πάντως, να καταλήγει στο κόμμα. Εισοδήματα ύψους 295.000 ευρώ δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μαζί με τη σύζυγό του, ενώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού υπάρχουν 559.144 ευρώ. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, από κοινού με τη σύζυγό του Δανάη, δήλωσαν εισοδήματα 200.660 ευρώ, ενώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς υπάρχουν 128.824 δολάρια και 24.556 ευρώ.

Παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου στις 3:00 μμ η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Πρεμιέρα από την 1η Ιουλίου για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οποία αρχικά θα καλύψει περισσότερους από 120.000 εργαζόμενους και σταδιακά θα επεκταθεί σε ολόκληρη την αγορά εργασίας. Το πρώτο βήμα, θα γίνει με τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ.

Στη αθλητική σας ενημέρωση: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει σε λίγη ώρα τον Αμερικανό, Μάρκος Γκιρόν, στο τουρνουά της Μαγιόρκα.

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεςι το μεσημέρι και το απόγευμα και πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου – 33 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα