back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αποφασίσει να χορηγήσει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος το απόγευμα στη Σύνοδο του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος. “Η Ελλάδα ήταν υπέρ αυτής της απόφασης, αυτό θα είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα μας. Σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις. Θεωρώ ότι στέλνεται το σωστό μήνυμα στην Ουκρανία και στη Μολδαβία», πρόσθεσε.

Στη Σύνοδο Κορυφής σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες θα συζητηθούν η επισιτιστική ασφάλεια, η κατάσταση στην Ουκρανία, ενώ οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να καταδικάσουν εκ νέου την κλιμάκωση της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.

«Το κείμενο των συμπερασμάτων έτσι όπως διαμορφώνεται καλύπτει τις ελληνικές θέσεις, και ο πρωθυπουργός αν χρειαστεί θα αναδείξει όλα τα ζητήματα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για τις προσδοκίες που έχει η κυβέρνηση από την παρούσα Σύνοδο Κορυφής, αναφορικά με τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Αύριο, κατά τη δεύτερη μέρα της Συνόδου εκτιμάται ότι θα τεθεί η συζήτηση για το πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου και η συνεργασία με ευρωπαίους εταίρους, για να χειριστούν την κατάσταση.

«Μητσοτάκης και Τσίπρας, ο πρώτος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ο δεύτερος στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών, δηλώνουν τη στήριξή τους στην επικίνδυνη στρατηγική της  ευρωατλαντικής διεύρυνσης και των κυρώσεων προς τη Ρωσία, που ρίχνουν κι άλλο «λάδι στη φωτιά» των ανταγωνισμών και του πολέμου, με θύματα τους λαούς” τόνισε το ΚΚΕ.

Βολές κατά της Βουλγαρίας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, προσερχόμενος στη Σύνοδο. Ο Έντι Ράμα καλωσόρισε τα βήματα που έχει κάνει το Κίεβο, όμως επέστησε την προσοχή λέγοντας ότι «η Βόρεια Μακεδονία είναι υποψήφια εδώ και 17 χρόνια και η Αλβανία εδώ και οκτώ χρόνια. Είναι καλό να έχει καθεστώς υποψήφιας χώρας, αλλά ελπίζω ο ουκρανικός λαός να μην τρέφει πολλές αυταπάτες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στην αγορά ενέργειας και δυστυχώς, δεν υπάρχει από την άλλη πλευρά έλεγχος και επιβολή της νομιμότητας», ανέφερε ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, άφησε αιχμές για τη στάση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία έχει και την ευθύνη των ελέγχων και της επιβολής κυρώσεων.

Την προσεχή Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για όσους άνω των 30 ετών επιθυμούν να κάνουν την τέταρτη δόση εμβολίου έναντι της COVID-19 έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Ισχυρή σύσταση της Επιτροπής για τον εμβολιασμό των άνω των 60.

Θετικός στον κορονοϊό για δεύτερη φορά διαγνώστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 10474 νέες μολύνσεις, 17 θανάτους και 88 διασωληνωμένους ασθενείς.

Χωρίς σημαντικές μεταβολές οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών αρχηγών για το 2021.

Τροπολογία ώστε όλοι οι υπόχρεοι να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος των δανείων τους, αλλά και την πορεία τους καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι μείζον ζήτημα διαφάνειας και Δημοκρατίας» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. Μάλιστα καταγγέλλει: «Μία κυβέρνηση με τόσα χρέη είναι μία ευάλωτη κυβέρνηση. Δεν νομοθετεί για το δημόσιο συμφέρον αλλά για το συμφέρον των πιστωτών της».

Παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου στις τρείς μετά το μεσημέρι η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Πρεμιέρα από την 1η Ιουλίου για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οποία αρχικά θα καλύψει περισσότερους από 120.000 εργαζόμενους και σταδιακά θα επεκταθεί σε ολόκληρη την αγορά εργασίας. Το πρώτο βήμα, θα γίνει με τις τράπεζες και τα Σούπερ Μάρκετ.

Σε λειτουργία τίθεται, εκτός απροόπτου, από την ερχόμενη εβδομάδα από την ΑΑΔΕ η νέα ψηφιακή εφαρμογή με την κωδική ονομασία «Ψηφιακή Ενημέρωση Κίνησης» ,μέσω της οποίας ο κάθε φορολογούμενος θα ενημερώνεται αναλυτικά σε μηνιαία βάση στον προσωπικό του λογαριασμό στο taxis, ακόμη και μέσω του κινητού του τηλεφώνου, για τις συναλλαγές που πραγματοποίησε με την εφορία, αλλά και για τις τρέχουσες ή παλαιές φορολογικές του υποχρεώσεις .

Στα ημιτελικά του τουρνουά της Μαγιόρκα προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που κέρδισε με 2-1 σετ τον Αμερικανό Μάρκος Γκιρόν.

Την Ιαπωνία αντιμετωπίζει σε μισή ώρα (ΕΡΤ 2) η Εθνική Ανδρών στο πόλο, για την 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου

32 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα