back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Τους Ευρωπαΐους ομολόγους του στη Σύνοδο Κορυφής για τις αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις θα ενημερώσει στο δείπνο ο πρωθυπουργός.
«Ελπίζω πραγματικά η Τουρκία να εισακούσει αυτή τη φορά αυτές τις παραινέσεις, διότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να μειωθεί η ένταση, η οποία έχει δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο τους τελευταίους δύο μήνες με αποκλειστική υπαίτιο τη γείτονα χώρα», είπε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Αθήνα καλύπτεται απόλυτα από το προσχέδιο των συμπερασμάτων, το οποίο ζητεί, με σαφήνεια από την Τουρκία να σταματήσει να αμφισβητεί την κυριαρχία, αλλά και την εδαφική ακεραιότητα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επιστρέψει σε μία διαδικασία αποκλιμάκωσης με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο».

Το αφήγημα της Άγκυρας, ότι η Ελλάδα εξοπλίζει, σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, τα νησιά στο Αιγαίο, επανέλαβε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος επισκέφθηκε τα Κατεχόμενα. Εάν η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο δεν πραγματοποιηθεί σύντομα, θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών», είπε χαρακτηριστικά.

Τη χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας σε Ουκρανία και Μολδαβία αποφάσισαν οι “27” ηγέτες της ΕΕ.
«Το μέλλον μας είναι μαζί», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.
Πρόσθεσε ότι “το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να αναγνωρίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Γεωργίας και είναι έτοιμο να χορηγήσει το καθεστώς υποψήφιας χώρας μόλις ληφθούν υπόψη οι εκκρεμείς προτεραιότητες.
Την απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρέτισε ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάνοντας λόγο για μοναδική και ιστορική στιγμή.

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα έως αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο αγώνας δρόμου Special Olympics.

«Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στην αγορά ενέργειας και δυστυχώς, δεν υπάρχει από την άλλη πλευρά έλεγχος και επιβολή της νομιμότητας», ανέφερε ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, άφησε αιχμές για τη στάση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας(ΡΑΕ), η οποία έχει και την ευθύνη των ελέγχων και της επιβολής κυρώσεων.

Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για όσους πολίτες άνω των 30 ετών που επιθυμούν να κάνουν την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού. Ισχυρή σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό των άνω των 60.

Θετικός στον κορονοϊό για δεύτερη φορά διαγνώστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε δέκα χιλιάδες 474 νέες μολύνσεις, 17 θανάτους και 88 διασωληνωμένους ασθενείς.

Χωρίς σημαντικές μεταβολές οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών αρχηγών για το 2021

Τροπολογία ώστε όλοι οι υπόχρεοι να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος των δανείων τους, αλλά και την πορεία τους καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι μείζον ζήτημα διαφάνειας και Δημοκρατίας» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος και καταγγέλλει: «Μία κυβέρνηση με τόσα χρέη είναι μία ευάλωτη κυβέρνηση. Δεν νομοθετεί για το δημόσιο συμφέρον αλλά για το συμφέρον των πιστωτών της».

Παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών επικράτησε με 18-7 της Ιαπωνίας στον δεύτερο αγώνα της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό της. Επόμενο παιχνίδι το Σάββατο κόντρα στην Γερμανία.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 31 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα