back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εισπρακτικό «σαφάρι» από το ΚΕΑΟ- Στο στόχαστρο οι μεγαλοοφειλέτες

Διαβάστε επίσης

Εισπρακτικό…σαφάρι αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επομένων ημερών το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), με τους μεγαλοοφειλέτες να βρίσκονται στην ακίδα του στοχάστρου.

Στόχος είναι έως τον Σεπτέμβριο να πιεστούν οι λεγόμενοι «στρατηγικοί κακοπληρωτές», ώστε να επανενταχθούν σε καθεστώς ρύθμισης, καταβάλλοντας τις πρώτες δόσεις, ή ακόμη και να εξοφλήσουν εφάπαξ το χρέος τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Σε πρώτη φάση, θα δοθεί έμφαση στην εφαρμογή των μέτρων που σχετίζονται με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών, έτσι ώστε να αντληθεί ένα σημαντικό ποσό από το χρέος και εν συνεχεία θα τεθούν σε εφαρμογή τα αναγκαστικά μέτρα, που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία.

Στο μεταξύ, θετική είναι η πορεία των εσόδων ΚΕΑΟ, καθώς στο πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους, έχουν ξεπεράσει τα 670 εκατ. ευρώ.

Αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, τότε εκτιμάται ότι ο στόχος των 1,2 δισ. ευρώ που είχε τεθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για το σύνολο της χρονιάς, θα επιτευχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω πανδημίας, τα έσοδα του ΚΕΑΟ παρουσίασαν σημαντική κάμψη την τελευταία διετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν καταγραφεί στις εκθέσεις του Κέντρου, το 2020 τα έσοδα υποχώρησαν στο 1,12 δισ. ευρώ, για να καταλήξουν στα μόλις 992.844.631 ευρώ, το 2021.

Το φτωχότερο αποτέλεσμα, από το 2016 και μετά.

Κατά το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το χρέος υπερέβη τα 42 δισ. ευρώ, καταγράφοντας σημαντική αύξηση 1,8 δισ. ευρώ, συγκριτικά με τα 41,02 δισ. ευρώ που ήταν στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα