back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης στο επίκεντρο της συνάντησης Τσιάρα με την υπ. Δικαιοσύνης της Κύπρου

Διαβάστε επίσης

Η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα με την υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Στέφης Δράκου.

«Στη σημερινή μας συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου ανταλλάξαμε απόψεις και τις εμπειρίες μας από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών στα εθνικά δικαστικά μας συστήματα, όπως η ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών», δήλωσε ο κ. Τσιάρας, ο οποίος βρέθηκε στην Κύπρο ως επικεφαλής αντιπροσωπείας, κατόπιν πρόσκλησης της κα Δράκου.

Ακολούθως ο κ. Τσιάρας είχε συνάντηση με τον Βοηθό Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη Νομική Υπηρεσία, στην οποία συμμετείχε διαδικτυακά και ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σαββίδης. Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η ηλεκτρονική Δικαιοσύνη και η διαδικασία έκδοσης εκζητουμένων προσώπων. Στο πλαίσιο αυτό ο Γενικός Εισαγγελέας ενημέρωσε τον Έλληνα Υπουργό Δικαιοσύνης για τις ενέργειες που μέχρι στιγμής έγιναν σε εθνικό επίπεδο. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην εφαρμογή του προγράμματος i-Justice στα κυπριακά Δικαστήρια, ως ενδιάμεσης λύση για την αντιμετώπιση των συνεπειών που προέκυψαν στην ομαλή λειτουργία των Δικαστηρίων λόγω της πανδημίας Covid-19, εν αναμονή του ολοκληρωμένου συστήματος e-Justice, το οποίο αποτελεί μέρος του Σχεδίου Δράσης για τη μεταρρύθμιση των δικαστηρίων.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιάρας, αναφέρθηκε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στο χώρο της Δικαιοσύνης. «Πρόκειται για μια παρακαταθήκη, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν το επόμενο διάστημα και θα έχουν επίδραση στην ελληνική κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τσιάρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης συναντήθηκε επίσης με την Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου κα Περσεφόνη Παναγή.

Τέλος, ο κ. Τσιάρας είχε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη και την Πρόεδρο της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα