back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Σχεδόν ένας στους πέντε ενηλίκους εμφάνισε συμπτώματα «μακράς Covid»

Διαβάστε επίσης

Σχεδόν ο ένας στους πέντε ενηλίκους Αμερικανούς οι οποίοι είχαν τη λοίμωξη COVID-19 στο παρελθόν παρουσίασε συμπτώματα της λεγόμενης «μακράς COVID», δείχνουν στοιχεία που συγκεντρώθηκαν τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουνίου, ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη οι υγειονομικές αρχές.

Ο ένας στους δεκατρείς ενηλίκους στις ΗΠΑ συνέχισε να έχει συμπτώματα της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός για 3 μήνες ή περισσότερο αφού ασθένησε.

Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν από την 1η ως τη 13η Ιουνίου από την ομοσπονδιακή υπηρεσία απογραφής πληθυσμού (US Census Bureau) και αναλύθηκαν από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), την κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Συμπτώματα της λεγόμενης μακράς COVID είναι η ανεξήγητη κόπωση, η ταχυκαρδία, η δυσκολία στην αναπνοή, τα γνωστικά προβλήματα, οι χρόνιοι πόνοι, οι διαταραχές των αισθήσεων, η μυική αδυναμία. Μπορούν να είναι εξαιρετικά έντονα και διαρκούν από εβδομάδες ως μήνες μετά την ανάρρωση από τη λοίμωξη.

Κατά την ανάλυση των CDC, οι νεότεροι ενήλικοι είναι πιθανότερο να παρουσιάσουν επίμονα συμπτώματα από τους μεγαλύτερους.

Οι γυναίκες είναι επίσης πιθανότερο να παρουσιάσουν τη λεγόμενη «μακρά COVID» από τους άνδρες, σύμφωνα με τη μελέτη. Το 9,4% των γυναικών ανέφερε πως είχε επίμονα συμπτώματα, έναντι 5,5% των ανδρών.

Σύμφωνα με την ανάλυση, σχεδόν το 9% των ανθρώπων με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική είχε «μακρά COVID», υψηλότερο ποσοστό από τους λευκούς και τους μαύρους, σχεδόν διπλάσιο από τους ασιατικής καταγωγής ενηλίκους.

Διαπιστώθηκαν επίσης μεγάλες αποκλίσεις ανά πολιτεία, με το Κεντάκι και την Αλαμπάμα να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά ενηλίκων με «μακρά COVID», και απεναντίας τη Χαβάη, το Μέριλαντ και τη Βιρτζίνια τα χαμηλότερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα