back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ιράν: Αντικαταστάθηκε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης

Διαβάστε επίσης

Το Ιράν απέπεμψε τον ισχυρό επικεφαλής της μονάδας πληροφοριών των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης, Χοσεΐν Ταέμπ, μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση, έπειτα από μια σειρά σημαντικών συμβάντων για τα οποία η Τεχεράνη κατηγόρησε το Ισραήλ.

Ιρανικά κρατικά ΜΜΕ δεν ανέφεραν τον λόγο, όμως η κρατική τηλεόραση ανέφερε πως ο Ταέμπ θα αντικατασταθεί από τον Μοχαμάντ Καζεμί, τον πρώην επικεφαλής της μονάδας Προστασίας Πληροφοριών των Φρουρών.

Η Ισλαμική Δημοκρατία, που αρνείται να αναγνωρίσει το Ισραήλ, κατηγορεί επί μακρόν “το σιωνιστικό καθεστώς” ότι διενεργεί δολιοφθορά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και σκοτώνει επιστήμονες και υψηλόβαθμους διοικητές μέσα στο Ιράν.

Τον Μάιο το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ για τη δολοφονία του υψηλόβαθμου διοικητή Σαγιάντ Χονταεΐ, την πιο σημαντική δολοφονία μέσα στο Ιράν έπειτα από εκείνην του πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φακριζαντέχ, για την οποία η Τεχεράνη είχε επιρρίψει την ευθύνη επίσης στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ ούτε έχει αρνηθεί ούτε έχει παραδεχθεί την ευθύνη, όμως η αδυναμία του Ιράν να αποτρέψει αυτές τις επιθέσεις έφερε στο φως κενά ασφαλείας που μπορεί να δείχνουν πως η Ισλαμική Δημοκρατία παραμένει ευάλωτη στο μέλλον.

Ο Ταέμπ, ένας μεσαίας βαθμίδας κληρικός και μέλος του στενότερου κύκλου του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, είχε κατηγορηθεί από ορισμένα ισραηλινά ΜΜΕ ότι βρισκόταν πίσω από μια συνωμοσία για τη δολοφονία ή απαγωγή Ισραηλινών στην Τουρκία. Το Ισραήλ ανέβασε το επίπεδο συναγερμού για τα ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη στην υψηλότερη βαθμίδα στις 13 Ιουνίου.

Προτού διοριστεί επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών των Φρουρών το 2009, ο Ταέμπ εργάστηκε στο γραφείο του Χαμενεΐ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα