back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Οικονόμου: Το κείμενο των συμπερασμάτων για την Τουρκία όπως διαμορφώνεται στη Σύνοδο καλύπτει τις ελληνικές θέσεις

Διαβάστε επίσης

«Το κείμενο των Συμπερασμάτων, έτσι όπως φαίνεται να διαμορφώνεται, καλύπτει τις ελληνικές θέσεις. Από εκεί και πέρα, στη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός, αν χρειαστεί, θα αναδείξει όλα τα ζητήματα που συνδέονται με την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή μας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Εν μέσω της εντεινόμενης σεναριολογίας για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο που φούντωσε μετά το πρόσφατο «παράθυρο» που άνοιξαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ενάντια στο ενδεχόμενο μίας παρατεταμένης πολύ έντονης προεκλογικής αντιπαράθεσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «καλλιεργεί κλίμα τοξικότητας» και εξέφρασε την αποδοκιμασία της Κυβέρνησης «στην κλιμακούμενη προσπάθεια του κ. Τσίπρα να πλήξει τη Δημοκρατία, τους Θεσμούς και τον πολιτικό βίο με ένα σχέδιο «τραμπισμού αλά γκρέκα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Οικονομου χαρακτήρισε «ανήκουστο και εκτός κάθε τάξης, πολιτικής και συνταγματικής», το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ορισμό από τώρα υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών, υποστηρίζοντας ότι είναι «αποκαλυπτικό των προθέσεων του κ. Τσίπρα το γεγονός ότι συνδέει το αίτημα για τοποθέτηση υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών με τον ισχυρισμό ότι το κάνει «προκειμένου να πάει ομαλά η χώρα στη πορεία προς τις εκλογές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «προσπαθεί να εισάγει στην Ελλάδα τις διχαστικές πρακτικές του τραμπισμού, προκειμένου να καλλιεργήσει νοσηρό κλίμα, να δικαιολογήσει τόσο την πολιτική του υστέρηση στις δημοσκοπήσεις και να οικοδομήσει γραμμή άμυνας για την επόμενη πολιτική περίοδο» και πρόσθεσε: «Καταφεύγει, όμως, με τον τρόπο αυτό σε μια ανεύθυνη και εξαιρετικά επικίνδυνη πρακτική, με επιπτώσεις και στην πορεία της οικονομίας και ενδεχομένως στα εθνικά μας ζητήματα. Επιδεικνύει ελαφρότητα και ανευθυνότητα, σε έναν κόσμο που, εξαιτίας των κρίσεων, απαιτεί σοβαρότητα, στιβαρότητα, υπευθυνότητα και ενότητα».

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει, επιτέλους, να αντιληφθεί ότι η δημοκρατική ομαλότητα συνιστά κεκτημένο της Μεταπολίτευσης και καμία διχαστική πολιτική προσέγγιση δεν θα την θέσει σε κίνδυνο. Όμως, με τις χθεσινές του αναρτήσεις και τα κομμάτια από την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ -που φρόντισε με τον τρόπο αυτό να αναδείξει και να υπογραμμίσει- δείχνει και κάτι ακόμη: Ότι αποφάσισε να προχωρήσει από την τοξικότητα στον εκχυδαϊσμό», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου και κατέληξε: «Η Κυβέρνηση δεν θα τον ακολουθήσει σε αυτή την πολιτική ευτέλειας και εξαχρείωσης. Δεν θα αφήσουμε τον «τραμπισμό αλά γκρέκα» ούτε να πλήξει τη Δημοκρατία μας, ούτε να διχάσει τους Έλληνες, ούτε να βλάψει την κοινωνία και την Πατρίδα».

Ερωτηθείς εάν είναι βαριά η κατηγορία περί «τραμπισμού» στην ελληνική του εκδοχή και εάν «έχει σχέση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ακροδεξιά», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Βαριά είναι τα υπονοούμενα και τελείως ανεύθυνα και επικίνδυνα είναι τα επιχειρήματα, η τακτική, που προσπαθεί να προβάλει ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να οικοδομήσει τη δική του γραμμή άμυνας για την επόμενη πολιτική περίοδο. Είναι επικίνδυνα μονοπάτια αυτά. Είναι επιχειρήματα, αιτήσεις και προτάσεις που είναι εκτός κάθε πολιτικής και συνταγματικής τάξης, που αμφισβητούν τη λαϊκή βούληση, που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τρέχοντες πολιτικούς συσχετισμούς, κυρίως όμως που αμφισβητούν το μεγαλύτερο κεκτημένο της Μεταπολίτευσης, που είναι η δημοκρατική ομαλότητα».

«Όλα αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Προφανώς, στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας, έχει στο μυαλό του συγκεκριμένα πράγματα για να μεταχειρίζεται αυτήν την τακτική. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν βοηθάει ούτε τη χώρα, ούτε την κοινωνία και προσβάλει, πρώτα απ’ όλα, τη δημοκρατική μας παράδοση, το κεκτημένο αυτό του συνόλου του πολιτικού κόσμου», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα σενάρια πρόωρων εκλογών που φουντώνουν ακόμη και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «ό,τι ήταν να ειπωθεί για τις εκλογές, ειπώθηκε με απόλυτη σαφήνεια και απόλυτη ειλικρίνεια από τον ίδιο τον πρωθυπουργό» και πρόσθεσε: «Οτιδήποτε άλλο δεν έχει να προσθέσει κάτι ούτε στο δημόσιο διάλογο, ούτε στους πολίτες και στις ανάγκες που έχει αυτή την ώρα η κοινωνία και η πατρίδα».

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα