back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Vamvakou Experience Festival 2022 – Το πλήρες πρόγραμμα

Διαβάστε επίσης

Vamvakou Experience Festival 2022, 01 – 03 Ιουλίου 2022,
στη Βαμβακού Λακωνίας

Φτάνουν άραγε τρεις ημέρες στο βουνό για να αποσυμπιεστείς και να ζήσεις μοναδικές στιγμές με τους φίλους και την οικογένειά σου; Πώς φαντάζεσαι ένα καλοκαιρινό ορεινό φεστιβάλ; Πιστεύεις ότι μπορείς να βρεις μέσα στο καταπράσινο τοπίο του βουνού, σε ένα μικρό ορεινό χωριό, πάνω από είκοσι διαφορετικές πολιτιστικές, γαστρονομικές, αθλητικές, τεχνολογικές, εικαστικές και κάθε είδους εμπειρίες; Η απάντηση σε όλα είναι… Vamvakou Experience Festival 2022! Ένα τριήμερο γεμάτο αυθεντικές Βαμβακίτικες εμπειρίες, 01 – 03 Ιουλίου 2022, με την υπογραφή της Vamvakou Revival και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η Vamvakou Revival σχεδίασε ένα υπέροχο πρόγραμμα για όλα τα ενδιαφέροντα, τους επισκέπτες και τους κατοίκους του χωριού με έμπνευση και μεράκι. Μοναδικοί συνεργάτες και φίλοι προσκλήθηκαν στο χωριό για να βάλουν το δικό τους λιθαράκι, φέρνοντας μαζί τους εμπειρίες, προγράμματα, δραστηριότητες και την καλύτερή τους διάθεση. Ελάτε κι εσείς να τρέξουμε, να μάθουμε, να διασκεδάσουμε, να γελάσουμε, να τραγουδήσουμε, να γευτούμε, να δοκιμάσουμε, να χαρούμε και να απολαύσουμε τη ζωή στο χωριό!

Τι θα ζήσουμε μαζί; Ένα stand-up comedy show «Staying Alive» από την κωμικό, Κατερινά Βρανά, ένα cocktail party με τους The Blue Sins και μια μοναδική συναυλία των Gadjo Dilo στην πλατεία του χωριού! Ένα εργαστήριο σοκολάτας από τον pastry chef Χρήστο Βέργαδο, οινογνωσία, παραδοσιακές συνταγές και μυστικά γαστρονομίας από τις γυναίκες του χωριού και τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Βαμβακούς «Βαμβακιά» σε επιμέλεια της Γιάννας Μπαλαφούτη! Μία έκθεση προφορικών ιστοριών από την Ελληνική Ύπαιθρο από το Istorima, μία διαφορετική μουσική διαδρομή με το Oros Ensemble, πεζοπορία και ποδηλασία, αθλητικές δραστηριότητες, αρωματοθεραπεία και κεραμική. Παλιές παραδόσεις θα έρθουν στο σήμερα με μία πολιτιστική εκδήλωση που βασίζεται στο έθιμο του γάμου και «την Αγάπη της Ζώης», σε επιμέλεια του συντοπίτη μας Δρ. Σταύρου Σπηλιάκου, συνοδεία οκταμελούς ορχήστρας λαϊκών οργάνων, το Ντιλμπεράκι, με τη συμμετοχή του χορευτικού συλλόγου «Η Πυρρίχη» και της Ενοριακής Χορωδίας Ανωγείων.

Πολλές εκπλήξεις περιμένουν και τους μικρούς επισκέπτες. Τρία από τα σχολικά προγράμματα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα ταξιδέψουν ως εδώ, το Γήπεδο Ζωής και ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα βρεθούν κοντά μας με διασκεδαστικά προγράμματα από τους τρεις πυλώνες τους (αθλητισμός, παιδεία/πολιτισμός, χαρακτήρας). Παράλληλα, θα υπάρχουν εργαστήρια Ρομποτικής και 3D εκτύπωσης, δραστηριότητες στη φύση, περίπατοι και εικαστικά.

Έχεις τρέξει ποτέ σε βουνό; Έχεις νιώσει τον καθαρό αέρα και έχεις απολαύσει μία υπέροχη διαδρομή ανάμεσα σε συστάδες δέντρων; Όχι; Δήλωσε τώρα συμμετοχή στο Vamvakou Mountain Run 2022! Και έλα να πάρoυμε τα βουνά μαζί σε ένα μοναδικό αγώνα ορεινού τρεξίματος για καλό σκοπό. Δες περισσότερα στο www.vamvakourevival.org/vmr-2022

Vamvakou Experience Festival | Ζήστε την εμπειρία της Βαμβακούς!
01 – 03 Ιουλίου 2022, με ελεύθερη είσοδο για όλους
Vamvakou Mountain Run: 03 Ιουλίου
Διοργάνωση: Vamvakou Revival
Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Μην αναρωτιέσαι τι θα κάνεις φέτος το καλοκαίρι… όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Βαμβακού!

Περισσότερα στο https://www.vamvakourevival.org/vamvakou-experience-festival-2022/

Δείτε το video από το περσινό Vamvakou Experience Festival και πάρτε μια γεύση

Λίγα λόγια για τη Βαμβακού και τη Vamvakou Revival

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Σπάρτη και την Τρίπολη, στις πλαγιές του Λακωνικού Πάρνωνα και σε υψόμετρο 903 μ., βρίσκεται ένα μικρό γραφικό χωριό, η Βαμβακού. Μια ομάδα νέων με καταγωγή και ισχυρούς δεσμούς με το χωριό θέλησε να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία και την πορεία του τόπου, δημιουργώντας, το 2018, τον οργανισμό Vamvakou Revival, ο οποίος υλοποιεί την πρωτοβουλία Αναβίωσης της Βαμβακούς, έχοντας την ηθική και οικονομική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Οι δύο οργανισμοί μοιράζονται τα τελευταία χρόνια ένα κοινό όραμα που είναι η πλήρης αναζωογόνηση του τόπου, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Όραμα είναι η δημιουργία ενός χωριού «πρότυπου» βασισμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου με πρωτεύοντα στόχο την επιστροφή μόνιμων κατοίκων. Βασικό όχημα αποτελεί η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και η εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης, ώστε σε μερικά χρόνια η Βαμβακού να σφύζει και πάλι από ζωή με οικογένειες, παιδιά, και το πρώτο κουδούνι του σχολείου να χτυπήσει ξανά. Πρόθεσή μας είναι η Βαμβακού να χαράξει τον δρόμο της αναβίωσης, φιλοδοξώντας να λειτουργήσει ως μοντέλο ώστε να ακολουθήσουν πολλά ακόμη χωριά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα