back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α. Ζουγανέλλης: Θέλουμε πρωτοβουλίες όπως η Athens Music Week στην Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

2022-06-24

Στα πλαίσια του Athens Music Week, που επιστρέφει από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, μίλησε στον Αθήνα 984 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο υπεύθυνος προγραμματισμού αυτής της τριήμερης γιορτής της μουσικής, Αντώνης Ζουγανέλλης.

«Συναντήσεις, συζητήσεις, workshops, εργαστήρια κι ό,τι έχει να κάνει με τη μουσική και τους ανθρώπους της είναι μια αφορμή για να έρθουμε σε επαφή όχι μόνο μεταξύ μας, αλλά και με επαγγελματίες που ελέγχουν τους μουσικούς κλάδους σε άλλες χώρες. Το Athens Music Week αποτελεί ένα σοβαρό λόγο να συναντηθούμε και να βελτιωθούμε» λέει δίνοντας ένα περίγραμμα περιεχομένου και στόχων.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει «τη συμμετοχή τραγουδιστών, παραγωγών δίσκων, εκπροσώπων δισκογραφικών εταιριών, ηχοληπτών, μουσικών παραγωγών και διοργανωτών συναυλιών.
Όλο δηλαδή το πλέγμα προσώπων και δραστηριοτήτων που εμπλέκονται στη μουσική δημιουργία και διαδικασία, θέτοντας ερωτήματα, ξεδιπλώνοντας ευκαιρίες και με πρόταση λύσεων αναφορικά με τον ρόλο και την ανάπτυξη της Μουσικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα και διεθνώς».

Όπως εξηγεί ο Αντώνης Ζουγανέλλης «Η πρωτοβουλία μπορεί να φαίνεται καινούργια για την χώρα μας, στο εξωτερικό όμως υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια ως θεσμός. Είναι αλήθεια πως ήταν ώρα να έρθει και εδώ. Οι μουσικές έχουν αρχίσει να κατακλύζουν τον χώρο των Τεχνών στην Ελλάδα και οι εκδηλώσεις καταγράφουν άνοδο 250% τόσο στον αριθμό τους όσο και στα έσοδά τους, συγκριτικά με το 2019.Έλειπε όμως ένα χώρος όπου θα συναντιόμασταν, θα συζητούσαμε και τελικά θα δικτυωνόμασταν. Και αυτός ήταν η Τεχνόπολη… Θέλουμε αυτές τις πρωτοβουλίες»

Το μουσικό τριήμερο στην Τεχνόπολη ρίχνει αυλαία σήμερα με ένα φεστιβαλικό live στην Κεντρική Σκηνή.
Θα ακολουθήσει closing party στο Bios μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

Το Athens Music Week περιείχε μουσική κι εκδηλώσεις με 25 καλλιτέχνες, 80 καλεσμένους, 25 πάνελ συζητήσεων, 10 workshops, dj sets, παρουσιάσεις και ομιλίες, networking events, speed meetings και άλλα open-air happenings. 

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους και ομιλητές ήταν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, Μόνικα Τσιλιμπέρδη, ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων Κων/νος Δέδες, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Διοργανωτών Κατερίνα Σταματάκη και ο Διευθυντής του Innovathens, Αντώνης Οικονόμου.

Για πρώτη φορά, φέτος, στο τραπέζι του AMW Conference κάθισαν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων πολιτιστικών φορέων της χώρας όπως είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, Χρήστος Καρράς, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Έλλη Ανδριοπούλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, Κων/νος Μπιτζάνης, όπως αντίστοιχα και οι διοργανωτές των μεγαλύτερων εγχώριων μουσικών Φεστιβάλ όπως είναι το Ejekt Festival, το Release Athens, και η High Priority, οι οποίοι συζήτησαν  για το μέλλον των συναυλιών και της φεστιβαλικής εμπειρίας στην μετα-covid εποχή.

Τα πάνελ του AMW Conference φιλοξένησαν καλλιτέχνες από την Δήμητρα Γαλάνη και τον Οδυσσέα Ιωάννου μέχρι τον Ανδρέα Μεταξά (Stay Independent Records), τον Theodore (United We Fly) και τον RSN από την νεοσύστατη Sky Vector Music.
Ακόμη, ραδιοφωνικούς παραγωγούς και δημοσιογράφους όπως ο Θεοδόσης Μίχος (Best Radio), η Μαρία Μαρκουλή (Kosmos 93.6), ο Γιώργος Μουχταρίδης (Διευθυντής Pepper 96.6), o Σπύρος Χούντας (Διευθυντής Nostos 100.6), o Αλέξανδρος Βραχωρίτης (Rock FM) και ο Δημήτρης Αθανασιάδης (Athens Voice).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα