back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Από σήμερα οι αιτήσεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού για 51 ΕΠΑΣ Μαθητείας και 7 Πειραματικές

Διαβάστε επίσης

Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, ξεκινάει η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού σε 51 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και 7 Πειραματικές ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ).

Οι προσλήψεις αφορούν την επόμενη σχολική χρονιά (2022 – 2023), θα πραγματοποιηθούν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής 3 Ιουλίου.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά μέσω gov.gr στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/epaggelmaties-ekpaideuses/ekpaideutes-epaggelmatikon-skholon-epas-matheteias-tou-oaed

Κατά το νέο σχολικό έτος, θα λειτουργήσουν:

· 51 ΕΠΑΣ με 31 ειδικότητες υψηλής ζήτησης που εφαρμόζουν το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη σχολή με τη μαθητεία σε επιχειρήσεις σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

· 7 Πειραματικές ΕΠΑΣ Μαθητείας με 3 ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, όπου εφαρμόζονται προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης σε επτά πόλεις: Αθήνα, Ηράκλειο, Ρόδο, Μυτιλήνη, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα. Για τη λειτουργία των ΠΕΠΑΣ η ΔΥΠΑ συνεργάζεται με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του τουρισμού.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα