back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυγενάκης: «Η Ελλάδα θα διεκδικήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ»

Διαβάστε επίσης

Την είδηση ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ (σ.σ. μικρών ηλικιών) το 2023, αποκάλυψε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, για το Φεστιβάλ μπιτς βόλεϊ, που θα διεξαχθεί στις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό, από τις 30 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου.

Μετά τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μπιτς Χάντμπολ Εφήβων – Νεανίδων, που ολοκληρώθηκε και Ανδρών – Γυναικών, που εξελίσσεται, στην παραλία του Καρτερού, θα διεξαχθεί ένα Φεστιβάλ για το βόλεϊ στην άμμο και θα μπορέσουν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν από 14 ετών, αλλά και παιδιά μικρότερης ηλικίας.

«Με μεγάλη χαρά, βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ανακοινώσουμε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση. Το μπιτς βόλεϊ είναι το δεύτερο σε δημοτικότητα άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων και όλες οι οικογένειες θα έχουν την ευκαιρία να το γνωρίσουν από κοντά» δήλωσε αρχικά ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Καλούμε όλον τον κόσμο να δώσει «το παρών» σε ακόμη μία διοργάνωση που φιλοξενείται στις άριστες αυτές εγκαταστάσεις. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε δεκάδες παιδιά, αλλά και μεγαλύτερους που θα συμμετάσχουν σε ένα τουρνουά γεμάτο μπιτς βόλεϊ. Σε ένα άθλημα που προσωπικά αγαπώ και δεν το έχω κρύψει. Εύχομαι να έχουμε ακόμη ένα δυνατό τετραήμερο. Αυτή είναι μόνο η αρχή για τις εγκαταστάσεις, καθώς θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα διοργανώσεις.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα σωματεία που ανταποκρίθηκαν για να έχουν συνεχώς ζωή οι εγκαταστάσεις, στην ομοσπονδία με την οποία έχουμε άψογη συνεργασία, στο ΕΑΚ Ηρακλείου, στην Οργανωτική Επιτροπή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν εδώ τον Σεπτέμβριο του 2023 και στην τεράστια αθλήτρια και προσωπικότητα του αθλήματος, Εφη Σφυρή, που η παρουσία της προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη λάμψη και στον αθλητικό σύλλογο Πήγασο, που έχει αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι.

Το Karteros Beach Sports Center είναι πλέον το «σπίτι» των εθνικών ομάδων μπιτς χάντμπολ και μπιτς βόλεϊ.

Μετά από κάθε καλή διοργάνωση κάτι μένει στον τόπο. Ήδη μετά από δύο παγκόσμια πρωταθλήματα μπιτς χάντμπολ ο σπόρος έπεσε και δρομολογείται η δημιουργία σωματείων για χάντμπολ και μπιτς χάντμπολ. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να ανοίξουμε τον δρόμο και να αναπτύξουμε τα αθλήματα παραλίας».

Από την πλευρά της, η Ελένη Καζάκου, μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ, επεσήμανε:
«Θέλουμε να χαιρετήσουμε αυτή τη διοργάνωση που γίνεται σε μια εξαιρετική εγκατάσταση. Το Φεστιβάλ ελπίζω να γίνει θεσμός για το μέλλον και ταυτόχρονα η εγκατάσταση να παραμείνει ενεργή, καθώς βοηθάει την προώθηση του αθλητισμού, αλλά και του νησιού μας.
Καλούμε όλη την κοινότητα να παραβρεθεί στους αγώνες και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος της Ομοσπονδίας. Να έρθουν άνθρωποι να δουν το άθλημα να το αγαπήσουν και να γίνουν αθλούμενοι. Εύχομαι καλή επιτυχία στο τουρνουά και καλή επιτυχία στην ομάδα σάλας που θα συμμετάσχει στους Μεσογειακούς Αγώνες».

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Έφη Σφυρή, τόνισε: «Ήλθαμε να εγκαινιάσουμε αυτόν τον χώρο και για το μπιτς βόλεϊ. Ο υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης μας ξαφνιάζει ευχάριστα, γιατί εκτός από δομές στον αθλητισμό, δημιουργεί και υποδομές. Εδώ θα στεγασθούν οι εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ. Η Κρήτη είναι ευλογημένος τόπος και δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερο σημείο. Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτήν την διοργάνωση, καθώς αποτελεί κίνητρο να φέρουμε και τον ερασιτέχνη στο γήπεδο. Να λοιπόν, ένα φεστιβάλ που ενώνει όλην την οικογένεια».

Λευτέρης Ζερβός (Πρόεδρος ΕΑΚ Ηρακλείου):
«Λίγες εβδομάδες μετά τα επίσημα εγκαίνια των εγκαταστάσεων είμαστε εδώ για να προετοιμάσουμε και να ξεκινήσουμε επίσημα την επόμενη σημαντική διοργάνωση. Οι εγκαταστάσεις ανήκουν σε όλους τους πολίτες. Οφείλουμε να βοηθήσουμε να την γνωρίσουν, να την αγαπήσουν και να της δίνουμε ζωή. Το Μπιτς Βόλεϊ είναι ένα πολύ δημοφιλές άθλημα και το θέαμα αναμένεται να είναι πολύ ωραίο. Εμείς ως διοίκηση είμαστε αρωγοί σε όλες τις διοργανώσεις».

Νίκος Νταμπακάκης (πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023»):
«Οι εγκαταστάσεις αυτές θα φιλοξενήσουν τον κύριο όγκο των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και κάθε διοργάνωση πριν από αυτούς είναι πολύ χρήσιμη εμπειρία για όλους μας. Θέλουμε να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί η κουλτούρα των παράκτιων αθλημάτων. Καλούμε τον κόσμο να απολαύσει το τουρνουά».

Γιούλη Παρασχάκη (υπεύθυνη του τμήματος βόλεϊ στο σωματείο Πήγασος):
«Είμαι εδώ για να στηρίξω αυτή τη διοργάνωση, με όλες τις εμπειρίες που έχω. Είμαι χαρούμενη που συνεργάζομαι με ανθρώπους που θαυμάζω για την εργατικότητα και αποτελεσματικότητα με ότι καταπιάνονται. Γιατί μόνο αν έχεις αποφασιστικότητα αποδίδεις.
Συνεργάζομαι γι’ αυτό το φεστιβάλ με ανθρώπους του Υφυπουργείου, της ΕΟΠΕ, του ΕΑΚΗ, των Παράκτιων «Ηράκλειο 2023». Ευχαριστώ τον Λευτέρη Αυγενάκη για την εξαιρετική εγκατάσταση. Ελπίζω να γεμίσει ζωή με πολύ κόσμο και όλοι εμείς να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Εύχομαι στις ομάδες καλή επιτυχία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα