back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στις ενέργειες και την κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός έκανε και αναφορά στις χθεσινές δηλώσεις από τα κατεχόμενα του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι, ο οποίος επανέλαβε τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών στο Αιγαίο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι στο χέρι της Τουρκίας να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης, ενώ εξέφρασε στους ομολόγους του την ικανοποίησή του για τη στήριξη και τη σχετική αναφορά στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στα οποία τονίζεται ότι η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών της ΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί όλες τις χώρες να ευθυγραμμιστούν με τις κυρώσεις της ΕΕ, ιδίως τις υποψήφιες χώρες, αναφέρουν τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

«Η υιοθέτηση του έκτου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ εντείνει περαιτέρω την πίεση στη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Οι εργασίες θα συνεχιστούν για τις κυρώσεις, μεταξύ άλλων για την ενίσχυση της εφαρμογής και την πρόληψη της καταστρατήγησης», επισημαίνεται.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σημειώνει επίσης ότι η Επιτροπή θα υποβάλει σύντομα πρόταση, για τη χορήγηση στην Ουκρανία, νέας έκτακτης μακροοικονομικής συνδρομής, ύψους έως 9 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2022.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να προχωρήσει στην επιβολή επιπλέον κυρώσεων στη Ρωσία, αντ’ αυτού θα όφειλε να πιέσει προκειμένου να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις», τόνισε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής συνεργάτης του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας, της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και της Γεωργίας, αναγνωρίζουν οι ηγέτες των 27 κρατών μελών, όπως τονίζεται στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

«Νίκη» χαρακτήρισε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσει στη χώρα του καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ και υποσχέθηκε πως δεν θα εφησυχάσει έως ότου ηττηθεί η Ρωσία στον πόλεμο και εξασφαλιστεί η πλήρης ένταξη της Ουκρανίας στους κόλπους της Ένωσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενισχύσουν την Ουκρανία με νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κέρμπι.

Ρωσικές δυνάμεις έφθασαν στα όρια της πόλης Λισιτσάνσκ, στην περιφέρεια Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, πάντως απωθήθηκαν από τα ουκρανικά στρατεύματα, ανέφερε το γενικό επιτελείο στο Κίεβο.

Σφοδρές μάχες μαίνονται νότια της Σεβεροντονιέτσκ, που έχει κατά το μεγαλύτερο μέρος της καταληφθεί από τους Ρώσους.

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει στην Ουκρανία η προκαταρκτική ακρόαση στη δίκη του ρώσου στρατιώτη Μιχαήλ Ρομάνοφ που κατηγορείται για βιασμό, την πρώτη από περίπου 50 παρόμοιες υποθέσεις που το Κίεβο θέλει να φέρει στη δικαιοσύνη.

Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για όσους πολίτες άνω των 30 ετών επιθυμούν να κάνουν την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού. Ισχυρή σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό των άνω των 60.
Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε δέκα χιλιάδες 474 νέες μολύνσεις, 17 θανάτους και 88 διασωληνωμένους ασθενείς.

«Δεν θα σύστηνα τον εμβολιασμό σε κάποιον που η ηλικία του δεν το απαιτεί, εκτός και αν ένιωθε φοβισμένος», είπε στο Mega η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Εφόσον δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα τότε δεν θα έπρεπε να γίνει και η σχετική εισήγηση αυτή τη χρονική περίοδο», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Άλλη μια γυναικοκτονία τα ξημερώματα στο Κουκάκι. Όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα ένας καυγάς μεταξύ ενός ζευγαριού κατέληξε σε γυναικοκτονία.

Ο 55χρονος σύζυγος κατά τη διάρκεια της λογομαχίας πήρε μαχαίρι και κατάφερε στην 46χρονη σύζυγό του πολλαπλά χτυπήματα με αποτέλεσμα να την σκοτώσει.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπροστά στον καυγά του ζευγαριού ήταν ο γιος τους, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία.

Έντονη κακοκαιρία και χαλάζι ύψους 8 εκατοστών στην Ξάνθη, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στις καλλιέργειες.

Διακοπή ηλεκτροδότησης υπήρξε και στο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στο Όλβιο Ξάνθης καθώς ξηλώθηκαν συνολικά δώδεκα κολώνες της ΔΕΗ, οι οποίες και αντικαταστάθηκαν άμεσα.

Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε και στο νομό Σερρών, προκαλώντας καταστροφές σε καλλιέργειες και ζημιές σε κατοικίες. Χαλάζι έπεσε και σε περιοχές του δήμου Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης.

Αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου τύπου Ιλιούσιν, συνετρίβη σήμερα κατά την προσγείωσή του κοντά στη ρωσική πόλη Ριζάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν επτά, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και Interfax.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα