back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

“Είναι στο χέρι της Τουρκίας να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης” τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις ενέργειες και την κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής της Άγκυρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έκανε αναφορά και στις χθεσινές δηλώσεις από τα κατεχόμενα του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι, ο οποίος επανέλαβε τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών στο Αιγαίο και αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στους ομολόγους του την ικανοποίησή του για τη στήριξη και τη σχετική αναφορά στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στα οποία τονίζεται ότι η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, ενώ εκφράζεται βαθιά ανησυχία για τις πρόσφατες επαναλαμβανόμενες ενέργειες και δηλώσεις της γείτονος.

Καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ αποφάσισε να χορηγήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε Ουκρανία και Μολδαβία, ενώ αναγνωρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική και της Γεωργίας.

«Νίκη» χαρακτήρισε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποσχέθηκε πως δεν θα εφησυχάσει έως ότου ηττηθεί η Ρωσία στον πόλεμο και εξασφαλιστεί η πλήρης ένταξη της Ουκρανίας στους κόλπους της Ένωσης.

Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί όλες τις χώρες, ιδίως τις υποψήφιες, να ευθυγραμμιστούν με τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, ενώ σημειώνει ότι η Επιτροπή θα υποβάλει σύντομα πρόταση, για τη χορήγηση στην Ουκρανία, νέας έκτακτης μακροοικονομικής συνδρομής, ύψους έως 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να προχωρήσει στην επιβολή επιπλέον κυρώσεων στη Ρωσία, αντ’ αυτού θα όφειλε να πιέσει προκειμένου να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις», τόνισε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής συνεργάτης του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενισχύσουν την Ουκρανία με νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ρωσικές δυνάμεις έφθασαν στα όρια της πόλης Λισιτσάνσκ, στην περιφέρεια Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, πάντως απωθήθηκαν από τα ουκρανικά στρατεύματα, ανέφερε το γενικό επιτελείο στο Κίεβο.

Εκπρόσωπος των φιλορώσων αυτονομιστών στη Μόσχα αναφέρει οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη αποκόψει τον τελευταίο οδικό άξονα από τη Λισιτσάνσκ προς δυσμάς και τουλάχιστον 5.000 ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν πλέον περικυκλωθεί.

Σφοδρές μάχες μαίνονται νότια της Σεβεροντονιέτσκ, που έχει κατά το μεγαλύτερο μέρος της καταληφθεί από τους Ρώσους.

Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για όλους τους πολίτες άνω των 30 ετών που επιθυμούν να κάνουν την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοιού.

Παραμένει ισχυρή η σύσταση για εμβολιασμό των ατόμων άνω των 60 ετών, ενώ για τους νεότερους η αρμόδια επιτροπή επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Τέταρτη δόση δεν θα λάβουν όσοι έχουν κάνει τρεις και μετά νόσησαν με κορωνοιό.

«Δεν θα σύστηνα τον εμβολιασμό σε κάποιον που η ηλικία του δεν το απαιτεί, εκτός και αν ένιωθε φοβισμένος», είπε στο Mega η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

”Εφόσον δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα, τότε δεν θα έπρεπε να γίνει και η σχετική εισήγηση αυτή τη χρονική περίοδο” αναφέρει με ανάρτησή του στο facebook ο καθηγητής, Ηλίας Μόσιαλος.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε δέκα χιλιάδες 474 κρούσματα, 17 θανάτους και 88 διασωληνωμένους ασθενείς.

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 απέτρεψαν σχεδόν 20 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κατά το πρώτο έτος του προγράμματος εμβολιασμού, σύμφωνα με νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.

Άλλη μια γυναικοκτονία τα ξημερώματα στο Κουκάκι. Θανάσιμα τραυματισμένη από μαχαίρι εντοπίστηκε 46χρονη γυναίκα στο διαμέρισμά της στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι.
Δράστης ο 53χρονος σύζυγος της ο οποίος εντοπίστηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί να έχει πέσει σε γκρεμό με το αυτοκίνητό του στην παραλία Θυμάρι στην Αθηνών Σουνίου
Την αστυνομία ειδοποίησε ο 24χρονος γιος της οικογένειας στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

 

Φόβους ότι τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα βάλουν φρένο στον τουρισμό εκφράζουν τουριστικοί κύκλοι, την ώρα που τα πλοία τουλάχιστον προς τους κοντινούς προορισμούς ταξιδεύουν με μεγάλη πληρότητα, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αρχίζει το πρώτο κύμα εξόδου των αδειούχων Ιουλίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα