back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Με πολλά προβλήματα η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας λόγω της συγκέντρωσης των συνταξιούχων στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Περισσότερα θα μας πει ο Βίκτωρας Αντωνόπουλος.

Εν τω μεταξύ συγκέντρωση εργαζομένων e food – ντελίβερι έχει προγραμματιστεί για τις τρεις μετά το μεσημέρι στο Πεδίον του Άρεως. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν μοτοπορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.

Να σεβαστεί πλήρως το διεθνές δίκαιο, να αποκλιμακώσει τις εντάσεις προς το συμφέρον της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και να προωθήσει τις σχέσεις καλής γειτονίας με βιώσιμο τρόπο καλούν οι 27 της ΕΕ την Τουρκία στην ανακοίνωσή τους μετά τη χθεσινή πρώτη μέρα της Συνόδου κορυφής των Βρυξελλών.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει -όπως τονίζεται- «τη βαθιά ανησυχία του για τις πρόσφατες επαναλαμβανόμενες ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας»
Χθες οι 27 συμφώνησαν να τεθούν υπό καθεστώς υποψήφιων μελών ένταξης η Ουκρανία και η Μολδαβία ενώ αναγνωρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική και της Γεωργίας. Για «μοναδική και ιστορική στιγμή» έκανε λόγο χθες ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σήμερα 4 μήνες από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οι Ρωσικές δυνάμεις έφθασαν στα όρια της πόλης Λισιτσάνσκ, στην περιφέρεια Λουγκάνσκ ανέφερε το γενικό επιτελείο στο Κίεβο. Σφοδρές μάχες μαίνονται όμως και στα νότια της Σεβεροντονιέτσκ.

Την ικανοποίησή του για τη στήριξη και τη σχετική αναφορά στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε στους ομολόγους του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε ότι είναι στο χέρι της Τουρκίας να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης.

«Ενότητα και αλληλεγγύη» ζητά η Τουρκία ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ επικαλούμενη «κοινές απειλές ασφάλειας και τρομοκρατίας», όπως είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, προς τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέικ Σάλιβαν.

Για 2,5 μήνες μόνο θα μπορέσει η Γερμανία να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της, εφόσον οι εγκαταστάσεις της για την αποθήκευση φυσικού αερίου είναι πλήρεις, δήλωσε χθες ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης του δικτύου Κλάους Μίλερ.

Με τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας να έχουν πάρει την ανιούσα, ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 30 ετών που επιθυμούν να κάνουν την τέταρτη δόση εμβολίου.

Παραμένει ισχυρή η σύσταση για εμβολιασμό των ατόμων άνω των 60 ετών, ενώ για τους νεότερους η αρμόδια επιτροπή επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Τέταρτη δόση δεν θα λάβουν όσοι έχουν κάνει τρεις και μετά νόσησαν με κορωνοιό.

Άγρια δολοφονία στο Κουκάκι. 46χρονη γυναίκα εντοπίστηκε μαχαιρωμένη τα ξημερώματα στο διαμέρισμά της στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι.

Δράστης ο 53χρονος σύζυγος της ο οποίος εντοπίστηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί να έχει πέσει σε γκρεμό με το αυτοκίνητο του στην παραλία Θυμάρι στην Αθηνών Σουνίου. Τον δράστη παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ένας ελαφρά τραυματίας από σύγκρουση δύο ταχύπλοων σκαφών με 16 κομπάρσους κατά τη διάρκεια γυρισμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες της ταινίας “Γάμος α λα Ελληνικά 3” στη θαλάσσια περιοχή Θυμάρι της Παλαιάς Φώκαιας. Αδιευκρίνιστα τα αίτια του ατυχήματος.

Εκτός λειτουργίας από αυτήν την ώρα έως τις 7 το απόγευμα, η ιστοσελίδα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , λόγω εργασιών αναβάθμισης της ασφάλειάς της, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού. Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι πολίτες μπορούν να καλούν δωρεάν στο 1555.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 33 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα