back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

«Έχω εξαντλήσει το θέμα για τις πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά την δουλειά της, κανείς υπουργός δεν έχει κατεβάσει τα μολύβια» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Καταλαβαίνω πως είναι πολύ δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές και ανασχηματισμός μιας και συνέχεια αυτά με ρωτάτε» συμπλήρωσε στην απάντησή του ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «η Κομισιόν καλείται έως το τέλος του καλοκαιριού να ολοκληρώσει τις προτάσεις για την αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από το ηλεκτρικό ρεύμα», ωστόσο συμπλήρωσε με νόημα ότι «στο μεταξύ η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο μέτρο των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων».

Για την ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να δοθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας σε Ουκρανία και Μολδαβία και με προοπτική στην Γεωργία και την Βοσνία, υπογράμμισε ότι στέλνει το μήνυμα πως η θέση της Ουκρανία είναι στην Ευρώπη εφόσον βεβαίως υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα. Είναι σημαντικό το μήνυμα της Ευρώπης χωρίς να νοθεύσει την περιπλοκότητα της ενταξιακής διαδικασίας», κατέληξε.

“Εσωτερική υπόθεση της Ευρώπης” χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, την απόφαση των “27” να χορηγήσουν στην Ουκρανία και τη Μολδαβία καθεστώς υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην ΕΕ. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι “είναι σημαντικό για τη Μόσχα όλες αυτές οι διαδικασίες να μην φέρουν περισσότερα προβλήματα στη Ρωσία και στις σχέσεις με αυτές τις χώρες”.

Συζητήσαμε για την Οικονομία της Ευρώπης. Φυσικά ο πόλεμος της Ρωσίας έχει αντίκτυπα στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, έγραψε στο τουίτερ η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να θωρακίσουμε τους πιο ευάλωτους.

Νέες προκλήσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στην Αθήνα. “Που ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη της ‘Μακεδονίας’; Πού ήταν τότε η αλληλεγγύη σας;”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου. Τόνισε, επίσης, ότι “η Τουρκία δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα σύνορά της”.

Η κυβέρνηση καλύπτεται «απόλυτα από τα συμπεράσματα που υιοθετήθηκαν ομόφωνα (στη Σύνοδο Κορυφής) και τα οποία εκφράζουν την ανησυχία τους για τις προκλήσεις της Τουρκίας» την οποία καλούν να αποκλιμακώσει την ένταση, που καλλιεργεί στην Ανατολική Μεσόγειο είπε από τις Βρυξέλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Ανυπόστατη η ρητορική της Τουρκίας, δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της έντασης», κατέληξε.

“Παρά τις συνεχείς απειλές και προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων, από τα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία, απουσιάζει για μία ακόμα φορά η οποιαδήποτε αναφορά σε κυρώσεις”, τονίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Δεκατρείς οι ασθενείς που κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας από επιπλοκές του κορονοϊού – 86 οι διασωληνωμένοι – 11.972 τα νέα κρούσματα, 2.000 οι επαναλοιμώξεις. Ανοίγει την προσεχή Δευτέρα, 27 Ιουνίου, η πλατφόρμα για την 4η δόση του εμβολίου στους άνω των 30.

Το αναμνηστικό εμβόλιο της Moderna για τον Covid-19, που στοχεύει την παραλλαγή Όμικρον, παρέχει καλή προστασία και από τις τελευταίες υποπαραλλαγές σύμφωνα με την εταιρεία.

Σε εξέλιξη μοτοπορεία προς τη Βουλή των εργαζομένων στην e- food.

Διαθέσιμη είναι πλέον η πλατφόρμα Power Pass για τους πολίτες των οποίων τα ΑΦΜ τελειώνουν σε 9. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους στην ιστοσελίδα http://vouchers.gov.gr.

Τα μέλη του κοινοβουλίου της Βουλγαρίας ενέκριναν την άρση της απειλής veto έναντι της χώρας των Δυτικών Βαλκανίων. 170 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 37 κατά και 21 απείχαν. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας μπλοκαρίστηκαν από την Σόφια το 2020, λόγω διένεξης αναφορικά με τα δικαιώματα της βουλγαρικής μειονότητας στην γείτονα.

Η ιέρεια του πανκ Πάττυ Σμιθ, έρχεται αύριο στην πόλη μας για μία συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί . Μέγιστη θερμοκρασία οι 36 βαθμοί Κελσίου – 34 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα