back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

To Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, μετά από σχεδόν 50 χρόνια, ακύρωσε την ιστορική απόφαση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» του 1973 με την οποία αναγνωρίστηκε το δικαίωμα στην άμβλωση.

Η απόφαση θα επηρεάσει δραματικά τα δικαιώματα των γυναικών για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ , με τις επιμέρους πολιτείες να μπορούν πλέον να απαγορεύουν τη διαδικασία. Οι μισές πολιτείες των ΗΠΑ αναμένεται να θεσπίσουν νέους περιορισμούς ή απαγορεύσεις.

 

«Δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι της ρητορικής έντασης που πολλές φορές γίνεται για εσωτερικούς λόγους» τόνισε κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ερωτηθείς ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τι θα κάνει η Ελλάδα αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στα τέλη του μήνα ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι «αν τεθεί θέμα θα δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις».

 

 

 

Νέα επίθεση στο ΝΑΤΟ με αναφορές στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την άρνηση της Άγκυρας να ενταχθούν Σουηδία και Νορβηγία στη συμμαχία. “Που ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη της ‘Μακεδονίας’; Πού ήταν τότε η αλληλεγγύη σας;”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου. Τόνισε, επίσης, ότι “η Τουρκία δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα σύνορά της”.

 

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διερευνήσει τρόπους για τον περιορισμό των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής ανωτάτων ορίων. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης τύπου από τις Βρυξέλλες υπογράμμισε πως «η Κομισιόν καλείται έως το τέλος του καλοκαιριού να ολοκληρώσει τις προτάσεις για την αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από το ηλεκτρικό ρεύμα». Ο κ Μητοστακης ξεκαθάρισε ότι «στο μεταξύ η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο μέτρο των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων».

Για την ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να δοθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας σε Ουκρανία και Μολδαβία ο κ Μητσοτάκης είπε ότι «είναι σημαντικό το μήνυμα της Ευρώπης χωρίς να νοθεύσει την περιπλοκότητα της ενταξιακής διαδικασίας».

 

“Εσωτερική υπόθεση της Ευρώπης” χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, την απόφαση των “27” να χορηγήσουν στην Ουκρανία και τη Μολδαβία καθεστώς υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην ΕΕ. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι “είναι σημαντικό για τη Μόσχα όλες αυτές οι διαδικασίες να μην φέρουν περισσότερα προβλήματα στη Ρωσία και στις σχέσεις με αυτές τις χώρες”.

 

Δεκατρείς οι ασθενείς που κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας από επιπλοκές του κορονοϊού – 86 οι διασωληνωμένοι – 11.972 τα νέα κρούσματα, 2.000 οι επαναλοιμώξεις. Ανοίγει την προσεχή Δευτέρα, 27 Ιουνίου, η πλατφόρμα για την 4η δόση του εμβολίου στους άνω των 30.

 

Το αναμνηστικό εμβόλιο της Moderna για τον Covid-19, που στοχεύει την παραλλαγή Όμικρον, παρέχει καλή προστασία και από τις τελευταίες υποπαραλλαγές σύμφωνα με την εταιρεία.

 

Μοτοπορεία πραγματοποίησαν νωρίτερα εργαζόμενοι οδηγοί δικύκλων της εταιρείας efood, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να ανακαλέσει η εταιρεία την απόφαση της για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμα τους.

 

 

Ξεκινά η οριοθέτηση του ρέματος της Πικροδάφνης από παρυφές Υμηττού έως τη θάλασσα

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ του Γάλλου Μπονζί και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά στη Μαγιόρκα, που θα διεξαχθεί αύριο

 

Με ψήφους εννέα υπερ και 5 λευκά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξελέγη πρόεδρος στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκα.

 

Καιρός

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί . Μέγιστη θερμοκρασία οι 36 βαθμοί Κελσίου – 34 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα