back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Σε μια απόφαση που σοκάρει και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε μετά από μισό αιώνα την ιστορική συνταγματική απόφαση του δικαιώματος στην άμβλωση.
Πρόκειται για την πιο σημαντική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου εδώ και δεκαετίες, η οποία θα αλλάξει το τοπίο όσον αφορά την υγεία εκατομμυρίων γυναικών στην Αμερική.
«Θλιβερή μέρα για το Δικαστήριο και για τη χώρα που αφαίρεσε το συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών» χαρακτήρισε την απόφαση ο Τζο Μπάιντεν.
Δήλωσε ότι «η υγεία και η ζωή» των γυναικών στις ΗΠΑ «βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο», ενώ οι φτωχότερες θα υποστούν το χειρότερο πλήγμα.
«Δεν τελείωσε η μάχη» πρόσθεσε διαβεβαιώνοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να δώσει μάχη για την βαθιά μη αμερικανική απόφαση.
Στο εξής, το δικαίωμα στις αμβλώσεις θα καθορίζονται από τις πολιτείες, με το Μιζούρι να γίνεται η πρώτη Πολιτεία που ανακοίνωσε την απαγόρευση στις αμβλώσεις.
Η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότας ανακοίνωσε ότι στο εξής η άμβλωση θεωρείται παράνομη στην Πολιτεία, εκτός και αν υπάρχει ιατρική γνωμάτευση που να βεβαιώνει ότι ο τερματισμός της κύησης είναι αναγκαίος για να σωθεί η ζωή της εγκύου».
Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση, εκατοντάδες διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Ουάσιγκτον.
«Φρικιαστική» χαρακτήρισε την απόφαση ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό. Για μεγάλη οπισθοδρόμηση έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την ακραία ρητορική σε ό,τι αφορά την εθνική κυριαρχία», δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες μετά το πέρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ερωτηθείς αν είναι ανοιχτός σε μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας στην Μαδρίτη, κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, απάντησε πως: «Δεν είμαι εγώ αυτός που έχει κόψει τους διαύλους επικοινωνίας με τον κ. Ερντογάν, ενώ για το τι θα κάνει η Ελλάδα αν η Τουρκία θέσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου στη Σύνοδο, επισήμανε ότι «αν τεθεί θέμα θα δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις».

H τουρκική προκλητικότητα και η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, επί τάπητος μεταξύ άλλων στην συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Άμπου Ντάμπι».

Κάλεσμα στην Κομισιόν να διερευνήσει τρόπους για τον περιορισμό των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής ανωτάτων ορίων, απηύθυνε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Ενόψει της εργαλειοποίησης του φυσικού αερίου από τη Ρωσία, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Επιτροπή να συνεχίσει τις προσπάθειές της, προκειμένου να εφοδιαστεί ενεργειακά σε προσιτές τιμές.
Το θέμα του πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι μην αποκλείοντας μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την ενέργεια, σε περίπτωση που η κατάσταση παρουσιάζει επιδείνωση.

Εσωτερική υπόθεση της Ευρώπης» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, την απόφαση των “27” να χορηγήσουν στην Ουκρανία και τη Μολδαβία καθεστώς υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην ΕΕ. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι “είναι σημαντικό για τη Μόσχα όλες αυτές οι διαδικασίες να μην φέρουν περισσότερα προβλήματα στη Ρωσία και στις σχέσεις με αυτές τις χώρες”.

ΚΟΜΝΗΝΟΥ

11.972 κρούσματα, 13 θανάτους και 86 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.
Εν τω μεταξύ, ανοίγει τη Δευτέρα, η πλατφόρμα για την 4η δόση του εμβολίου στους άνω των 30.

Το αναμνηστικό εμβόλιο της Moderna για τον Covid-19, που στοχεύει την παραλλαγή Όμικρον, παρέχει καλή προστασία και από τις τελευταίες υποπαραλλαγές σύμφωνα με την εταιρεία.

Η χορογράφος Πατρίσια Απέργη παρουσιάζει την παράσταση «Newtopia» στην Πειραιώς 260, το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Νέα σελίδα στην καριέρα του ξεκινά ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ του Περιστερίου.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ του Γάλλου Μπονζί και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά στη Μαγιόρκα, που θα διεξαχθεί αύριο

Με ψήφους εννέα υπέρ και 5 λευκά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξελέγη πρόεδρος στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα