back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Την ενόχλησή του εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να απαγορεύσει τις αμβλώσεις, ανατρέποντας μια απόφαση – νόμο πενήντα χρόνων. Σε διάγγελμά του χαρακτήρισε «θλιβερή» τη σημερινή ημέρα τόσο για τη Δικαιοσύνη, όσο και για τις ΗΠΑ.
Στράφηκε εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης των Ρεπουμπλικανών, ενώ έθεσε ακόμη το ζήτημα της ασφάλειας των γυναικών, οι οποίες όπως είπε θα «αναγκάζονται να μεγαλώνουν το παιδί του βιαστή τους».
Υπογράμμισε ότι ο μόνος τρόπος να αποκατασταθεί το δικαίωμα των γυναικών να επιλέγουν είναι να θεσπίσει ομοσπονδιακό νόμο το Κογκρέσο. Δεν υπάρχει τρόπος να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στην άμβλωση μέσω εκτελεστικών πράξεων, πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα στις εκλογές του Νοεμβρίου, πρόσθεσε.
Για επίθεση στις βασικές ελευθερίες εκατομμυρίων Αμερικανών, έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος ΜΠαρακ Ομπάμα.
«Οι κυβερνήτες της Καλιφόρνια, του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον δεσμεύτηκαν να υπερασπιστούν την πρόσβαση στην αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων της άμβλωσης και της αντισύλληψης.

Η απόφαση προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις.

Φρικιαστική» την χαρακτήρισε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό. Για μεγάλη οπισθοδρόμηση έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

«Η άμβλωση είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα για τις γυναίκες”, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουελ Μακρόν.

Η απαγόρευση της άμβλωσης δεν την σταματά, «απλώς την καθιστά πιο θανατηφόρα», σχολίασε ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ, αντιθέτως το Βατικανό επαινεί την απόφαση.

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την ακραία ρητορική σε ό,τι αφορά την εθνική κυριαρχία», δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες μετά το πέρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ερωτηθείς αν είναι ανοιχτός σε μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας στην Μαδρίτη, κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, απάντησε πως: «Δεν είμαι εγώ αυτός που έχει κόψει τους διαύλους επικοινωνίας με τον κ. Ερντογάν, ενώ για το τι θα κάνει η Ελλάδα αν η Τουρκία θέσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου στη Σύνοδο, επισήμανε ότι «αν τεθεί θέμα θα δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις».

Σε νέα προκλητική ανακοίνωση προέβη το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, απαντώντας στις αποφάσεις που εγκρίθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.
Χαρακτηρίζει λυπηρό το γεγονός ότι η ΕΕ επιδεικνύει και πάλι μία προκατειλημμένη στάση απέναντι στην Τουρκία και απαράδεκτο το ότι νομιμοποιεί τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο. Αναφέρει επίσης ότι αποτελεί ντροπή η ΕΕ να παραμένει σιωπηλή μπροστά στις παράνομες ενέργειες της Ελλάδας, όπως του εξοπλισμού των νησιών του Αιγαίου.

Κάλεσμα στην Κομισιόν να διερευνήσει τρόπους για τον περιορισμό των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής ανωτάτων ορίων, απηύθυνε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Ενόψει της εργαλειοποίησης του φυσικού αερίου από τη Ρωσία, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Επιτροπή να συνεχίσει τις προσπάθειές της, προκειμένου να εφοδιαστεί ενεργειακά σε προσιτές τιμές.
Το θέμα του πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι μην αποκλείοντας μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την ενέργεια, σε περίπτωση που η κατάσταση παρουσιάζει επιδείνωση.

11.972 κρούσματα, 13 θανάτους και 86 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.
Εν τω μεταξύ, ανοίγει τη Δευτέρα, η πλατφόρμα για την 4η δόση του εμβολίου στους άνω των 30.

Η Εθνική πόλο Γυναικών, επικράτησε 15-4 της Γαλλίας, έφτασε την Ισπανία στην διαφορά τερμάτων και με καλύτερο συντελεστή άμυνας, πήρε απευθείας την πρόκριση για τους «8» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Υγρού Στίβου.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

27 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα