back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Πλακιωτάκης: Καλέσαμε τις ακτοπλοϊκές εταιρίες να απορροφήσουν τμήμα της αύξησης στις τιμές των εισιτηρίων

Διαβάστε επίσης

Τα πρώτα μηνύματα για την φετινή τουριστική σεζόν είναι ενθαρρυντικά, είπε μεταξύ άλλων,  μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, τονίζοντας ότι η ακτοπλοϊκή κίνηση μέχρι τώρα προσεγγίζει το 80% σε σχέση με το 2019.

Μελανό κομμάτι είναι οι τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων που αντιπροσωπεύουν το 50-60% του κόστους των ακτοπλοϊκών εταιρειών σημείωσε και πρόσθεσε πως το Υπουργείο έχει έρθει σε επαφή με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τους έχει ζητήσει να απορροφήσουν στο μέτρο του δυνατού τις αυξήσεις και να μην τις μετακυλήσουν στα εισιτήρια.

«Με το Μεταφορικό Ισοδύναμο στηρίζουμε τους νησιώτες, σε ότι αφορά το κομμάτι μετακίνησής τους και έχουμε καλέσει και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες να απορροφήσουν, στο μέτρο του εφικτού, το μεγαλύτερο δυνατό κόστος από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων ώστε να ωφεληθούν οι πολίτες» τόνισε ο υπουργός.

Για την ακτοπλοϊκή κίνηση αναφορικά με τα κρουαζιερόπλοια σημείωσε ότι «έχουν προγραμματιστεί 700 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στην πατρίδα μας, εκ των οποίων οι 570 θα είναι home boarding και όλοι καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντικά θα συνεισφέρουν στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών».

Όπως εξήγησε φέτος θα έχουμε μια καλή χρονιά και αυτό δεν είναι τυχαίο.  «Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, με συγκεκριμένες ενέργειες και την ετοιμότητα που επιδείξαμε ως κυβέρνηση, καταφέραμε και χτίσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας. Πέρυσι ήμασταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που είχε ολοκληρωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και προστατεύσαμε με αυτό τον τρόπο και την ασφάλεια των επιβατών και την ασφάλεια των νησιωτών».

Τέλος ο υπουργός ναυτιλίας αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, κάνοντας λόγο για δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων έξω από κάθε λογική και πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και είμαστε αποφασισμένοι να τα προστατεύσουμε.

«Το ελληνικό λιμενικό, άνδρες και γυναίκες του λιμενικού σώματος, με αποφασιστικότητα, με σεβασμό στους κανόνες διεθνούς δικαίου και με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, προστατεύει τα ελληνικά και ταυτόχρονα ευρωπαϊκά σύνορα».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα