back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Στο τέλος του χρόνου το πόρισμα για τυχόν καταχρηστικές πρακτικές των Τραπεζών

Διαβάστε επίσης

Στην εκτίμηση ότι έως το τέλος του χρόνου η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο για τυχόν καταχρηστικές πρακτικές των συστημικών Τραπεζών,προέβη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης,απαντώντας στη Βουλή,σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη.

Όπως ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης, από την πλευρά του υπουργείου «δεν μπορεί να σταλεί κανένα χαρτί με το οποίο να ζητείται επίσπευση του ελέγχου, γιατί κάτι τέτοιο συνιστά παρέμβαση στο έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που λειτουργεί ως Ανεξάρτητη Αρχή». Πάντως, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι μόλις εκδοθεί το πόρισμα της Επιτροπής για τις Τράπεζες, θα ακολουθήσουν οι θεσμικές παρεμβάσεις της Πολιτείας.

Από την πλευρά του ,ο κ.Μαμουλάκης ανέφερε ότι «μόλις χθες ο Συνήγορος του Καταναλωτή είπε ότι για τις Τράπεζες,ότι τα τελευταία τρία χρόνια συντελείται ένα όργιο και ότι δεν προλαβαίνει να μαζεύει αναφορές και παράπονα πολιτών εναντίον των πρακτικών των Τραπεζών».

Στη δευτερολογία του ο κ.Γεωργιάδης, είπε ότι ο ίδιος έχει επιβάλει «ένα σκασμό πρόστιμα»στις Τράπεζες,όταν επί 5 χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε επιβάλει ούτε ένα. «Εάν μια κυβέρνηση χαριζόταν στις Τράπεζες, αυτή ήταν του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης και απευθυνόμενος στον κ.Μαμουλάκη,πρόσθεσε: « Είστε πολύ καλοί για το παίζετε επαναστάτες κατά του καπιταλισμού, αλλά στην πράξη είστε γατάκια».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα