back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για ένα χρόνο, από την 1η Αυγούστου έως την 1η Ιουλίου του 2023, προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

“Τραγικό λάθος” και αποτέλεσμα “εξτρεμιστικής ιδεολογίας” χαρακτήρισε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ακυρώσει το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση. Η ετυμηγορία των δικαστών δεν καθιστά αυτομάτως παράνομες τις αμβλώσεις, όμως η κάθε Πολιτεία είναι ελεύθερη να τις εγκρίνει ή να τις απαγορεύσει.

Η απόφαση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην διεθνή κοινότητα, με αντιδράσεις και από αρχηγούς κρατών. Για “τρομερό πλήγμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα των φύλων” μίλησε η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, ενώ ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ τόνισε ότι η απαγόρευση της άμβλωσης δεν την σταματά, «απλώς την καθιστά πιο θανατηφόρα». Η ακύρωση του δικαιώματος στην άμβλωση απαντά «στο θέλημα του Θεού», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ. Θετική ήταν και η αντίδραση από το Βατικανό.

Να σταματήσει την ακραία, επιθετική ρητορική αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας η οποία είναι παντελώς νομικά ανυπόστατη” κάλεσε την Άγκυρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παίξει το παιχνίδι της ρητορικής της έντασης και τόνισε ότι αν η Άγκυρα ακολουθήσει τον δρόμο της κλιμάκωσης και όχι εκείνον του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, θα απομακρυνθεί περαιτέρω από την οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφήνοντας ανοιχτή τη δυνατότητα λήψης πρόσθετων μέτρων.

Προκλητική η αντίδραση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, στις αποφάσεις που εγκρίθηκαν στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Χαρακτηρίζει λυπηρό το γεγονός ότι επιδείχθηκε μια προκατειλημμένη, στάση απέναντι στην Τουρκία και θεωρεί ντροπιαστικό το γεγονός, ότι η Ε.Ε. παραμένει σιωπηλή για τις παράνομες ενέργειες της Ελλάδας που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο -όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Τραγωδία στην Ερέτρια. Τη ζωή του έχασε δεκατριάχρονος, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα σε τουρνουά στο Γυμνό. Το παιδί λιποθύμησε κατά τη διάρκεια του αγώνα και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με χρήση απινιδωτή, διακομίστηκε στο κέντρο υγείας Αλιβερίου, όπου κατέληξε.

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Άγιος Ανδρέας, στο Άγιον Όρος. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά είναι μακριά από τις μονές.

Η Εθνική πόλο Γυναικών, επικράτησε 15-4 της Γαλλίας, και πήρε απευθείας την πρόκριση για τους «8» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Υγρού Στίβου.

Στον τελικό του τουρνουά της Μαγιόρκα, αγωνίζεται σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα