back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο οικοδομικών υλικών και χρωμάτων στο Μενίδι το μεσημέρι του Σαββάτου. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα εν μέσω των υψηλών θερμοκρασιών που έχουν αναπτυχθεί, αλλά και των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών στο εσωτερικό του κτιρίου. Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον οδό Σχινών από το ύψος της Αθιγανού έως το ύψος της Τατοϊου.

Την ίδια ώρα οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στον Άγιο Στέφανο μετά τον οικισμό των Ποντίων. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 17 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Εντολή για διάβημα προς την Άγκυρα κάθε φορά που καταγράφονται παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και όχι μόνον υπερπτήσεις από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έχει δώσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να καταγράφεται η αντίδραση της Αθήνας με τρόπο κατανοητό προς όλες τις κατευθύνσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Δένδιας έχει ήδη διαμηνύσει επανειλημμένως τις τελευταίες ημέρες πως τίποτε δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο και η οδηγία του είναι μια κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στον 55χρονο o οποίος το βράδυ της περασμένης Πέμπτης μαχαίρωσε την 46χρονη σύζυγό του στο Κουκάκι. Ο κατηγορούμενος, οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ είναι από σήμερα η πλατφόρμα Power Pass, για την αίτηση αναδρομικής επιδότησης ρεύματος πρώτης κατοικίας. Αφορά λογαριασμούς που έχουν πληρωθεί από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Μάιο. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η αναστολή θα ισχύσει για ένα χρόνο, από την 1η Αυγούστου έως την 1η Ιουλίου του 2023.

Σε αστυνομική επιχείρηση σε Καλλιθέα και Πετράλωνα συνελήφθησαν δύο μέλη, το ένα ηγετικό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης καθώς και βασικό μέλος, του κυκλώματος,το οποίο διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες . Επιπλέον, εντοπίστηκε “safe house” στην Αττική, όπου απέκρυπταν τα διαβατήρια που χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των μεταναστών σε ευρωπαϊκές χώρες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σε ηλικία 78 ετών πέθανε σήμερα ο ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας Κωνταντίνος Τζούμας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια “πάλευε” με τον καρκίνο. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1944 και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη. . Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός σε καθημερινή εκπομπή στον σταθμό «Εν Λευκώ» και έχει εκδώσει τρία αυτοβιογραφικά βιβλία.

“Ο Κωνσταντίνος Τζούμας έγραψε ο ίδιος τον μεγαλύτερο ρόλο της ζωής του, που ήταν ο ίδιος του ο εαυτός. Γι’ αυτό ήταν αγαπητός και γι’ αυτό θα μας λείψει” αναφέρει μεταξύ άλλων στο συλλυπητήριο μήνυμά της, η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

12.082 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 88 ενώ οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8

Τέσσερα ακόμη σιντριβάνια παραδόθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων , φτάνοντας συνολικά τα 34. “Είναι 34. Είναι σημεία για συνάντηση και φωτογραφίες. Είναι οάσεις δροσιάς και αλλάζουν το μικροκλίμα της περιοχής. Άλλα είναι ιστορικά και άλλα εμβληματικά. Και επιτέλους επανέρχονται στην ζωή μας δυναμικά, καθαρά και αστραφτερά!” αναφέρει σε μήνυμά του στο Facebook, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Πλούσιο και σήμερα το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τού “Όλη η Αθήνα μια Σκηνή”. Μουσικοθεατρική παράσταση με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη στις 9 στο Πάρκο Ελευθερίας. Επίσης στις 9, στο Θέατρο Γκράβας, αφιέρωμα στη Μικρασία και τον Ελληνισμό της, με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από ομάδα χορευτών και μουσικών.

Στη Διεθνή επικαιρότητα

Στη Νορβηγία, ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη για την χθεσινή επίθεση με δύο νεκρούς και 21 τραυματίες στο Όσλο, θεωρείται ότι είναι ένας ισλαμιστής που έπασχε από ψυχική νόσο, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία μυστικών πληροφοριών της Νορβηγίας.

Πρόκειται για ένα 42χρονο Νορβηγό ιρανικής καταγωγής, διευκρίνισε αξιωματούχος της αστυνομίας της νορβηγικής πρωτεύουσας.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος για αύριο με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα