back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Καμία πρόκληση της Τουρκίας δεν πρόκειται να μένει αναπάντητη ξεκαθαρίζει η ελληνική διπλωματία. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προβαίνουν σε διάβημα προς την Άγκυρα κάθε φορά που καταγράφονται παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, προκειμένου – σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – να καταγράφεται η αντίδραση της Αθήνας με τρόπο κατανοητό προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η Αθήνα διαψεύδει ότι ο ελληνικής καταγωγής μουσουλμάνος πολίτης Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα έχει οποιαδήποτε σχέση με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV ανέφερε νωρίτερα,ότι ο Αμάρα έχει συλληφθεί και ανακρίνεται με την κατηγορία της κατασκοπείας. Ωστόσο σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές ο Αμάρα αγνοείται εδώ και λίγες εβδομάδες και παρά τις ‘’επανειλημμένες και μετ’ επιτάσεως οχλήσεις της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, οι τουρκικές αρχές ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση’’.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ένα εκ των οποίων εκτιμάται ότι είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, ενώ εντοπίστηκε και το ‘’διαμέρισμα γιάφκα’’ που χρησιμοποιούσαν στην Αττική. Όπως έγινε γνωστό, το κύκλωμα, με φουσκωτές λέμβους, μετέφερε μετανάστες από το Τσεσμέ της Τουρκίας, σε ερημικές παραλίες της Ικαρίας. Μετά από ολιγοήμερη παραμονή σε καταλύματα στο νησί, οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρονταν στην Αθήνα και εν συνεχεία με προωθούνταν με πλαστά διαβατήρια σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ είναι από σήμερα η πλατφόρμα Power Pass, για την αίτηση αναδρομικής επιδότησης ρεύματος πρώτης κατοικίας. Αφορά λογαριασμούς που έχουν πληρωθεί από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Μάιο. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η αναστολή θα ισχύσει για ένα χρόνο, από την 1η Αυγούστου έως την 1η Ιουλίου του 2023.

Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί – ενώπιον της 19ηςτακτικς ανακρίτριας – ο 55χρονος συζυγοκτόνος, ο οποίος – σύμφωνα με την σε βάρος του ποινική δίωξη – το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση – μαχαίρωσε τη 46χρονη σύζυγό του, στο σπίτι τους, στο Κουκάκι.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε εργοστάσιο οικοδομικών υλικών και χρωμάτων στο Μενίδι.

Οριοθετήθηκε και το πύρινο μέτωπο στον Άγιο Στέφανο μετά τον οικισμό των Ποντίων. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης.

12.082 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για σήμερα ο ΕΟΔΥ. 88 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Οχτώ άνθρωποι κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου.

Σε ηλικία 78 ετών πέθανε ο ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας Κωνταντίνος Τζούμας, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Γεννημένος στον Πειραιά, είχε σπουδάσει υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη. Συλλυπητήρια μηνύματα στους οικείους του απέστειλε ο καλλιτεχνικός κόσμος και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα, η πόλη Σεβεροντονέτσκ στο Ντονμπάς της Ουκρανίας. Έπειτα από σφοδρές μάχες εβδομάδων οι Ρώσοι ελέγχουν σχεδόν πλήρως την περιοχή του Λουχάνσκ, ενώ σφοδρές οδομαχίες διεξάγονται έως αυτή την ώρα στην πόλη Λισιτσάνσκ.

Τέσσερα ακόμη σιντριβάνια παραδόθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων , φτάνοντας συνολικά τα 34. “..Είναι σημεία για συνάντηση και φωτογραφίες. Είναι οάσεις δροσιάς… Άλλα ιστορικά και άλλα εμβληματικά, επιτέλους επανέρχονται στην ζωή μας καθαρά και αστραφτερά!” Έγραψε στο Facebook, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Στην αθλητική επικαιρότητα

Μεγάλη νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-1 σετ του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ στον τελικό του τουρνούα της Μαγιόρκα και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο χορτάρι!

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 29,3 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα