back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο στην Παλλήνη, σε οικοπεδικό χώρο επί της οδού Εθνικής Αντίστασης. Έσπευσαν και επιχειρούν 7 οχήματα με 18 πυροσβέστες.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε εργοστάσιο οικοδομικών υλικών και χρωμάτων στο Μενίδι.

Οριοθετήθηκε και το πύρινο μέτωπο στον Άγιο Στέφανο μετά τον οικισμό των Ποντίων. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης.

Με πολλές προκλήσεις και υψηλές προσδοκίες ξεκινούν αύριο στη Βαυαρία της Γερμανίας οι τριήμερες εργασίες της G7. Τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Ιταλίας, του Καναδά και της Μ. Βρετανίας αναμένεται να απασχολήσουν η πορεία του πολέμου στην Ουκρανία, οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, η στάση του ΝΑΤΟ και κυρίως οι κρίσεις που απειλούν την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια και την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια. Βέβαιο θεωρείται ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα κυριαρχήσει στις εμπιστευτικές συνομιλίες. Στις εργασίες της Συνόδου θα συμμετάσχει ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, μετά από πρόσκληση του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Κρίσιμη – δεδομένων των συνθηκών θεωρείται και η Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί 29 και 30 Ιουνίου στη Μαδρίτη. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει το πολιτικό πόκερ, καθώς δεν προτίθεται να άρει το βέτο που έχει θέσει η Άγκυρα στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στην διατλαντική συμμαχία.

Η Αθήνα διαψεύδει ότι ο ελληνικής καταγωγής μουσουλμάνος πολίτης Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα έχει οποιαδήποτε σχέση με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV ανέφερε νωρίτερα, ότι ο Αμάρα έχει συλληφθεί και ανακρίνεται με την κατηγορία της κατασκοπείας. Ωστόσο σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές ο Αμάρα αγνοείται εδώ και λίγες εβδομάδες και παρά τις ‘’επανειλημμένες και μετ’ επιτάσεως οχλήσεις της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, οι τουρκικές αρχές ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση’’.

Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ είναι από σήμερα η πλατφόρμα Power Pass, για την αίτηση αναδρομικής επιδότησης ρεύματος πρώτης κατοικίας. Αφορά λογαριασμούς που έχουν πληρωθεί από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Μάιο. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η αναστολή θα ισχύσει για ένα χρόνο, από την 1η Αυγούστου έως την 1η Ιουλίου του 2023.

Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί – ενώπιον της 19ηςτακτικς ανακρίτριας – ο 55χρονος συζυγοκτόνος, ο οποίος – σύμφωνα με την σε βάρος του ποινική δίωξη – το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση – μαχαίρωσε τη 46χρονη σύζυγό του, στο σπίτι τους, στο Κουκάκι.

12.082 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 88 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Οχτώ άνθρωποι κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου.

Υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο βρίσκεται πλέον, η πόλη Σεβεροντονέτσκ στο Ντονμπάς της Ουκρανίας. Έπειτα από σφοδρές μάχες εβδομάδων οι Ρώσοι ελέγχουν σχεδόν πλήρως την περιοχή του Λουχάνσκ, ενώ σφοδρές οδομαχίες διεξάγονται έως αυτή την ώρα στην πόλη Λισιτσάνσκ.

Σε ηλικία 78 ετών πέθανε ο ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας Κωνταντίνος Τζούμας, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Γεννημένος στον Πειραιά, είχε σπουδάσει υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη. Συλλυπητήρια μηνύματα στους οικείους του απέστειλε ο καλλιτεχνικός κόσμος και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Μεγάλη νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-1 σετ του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ στον τελικό του τουρνούα της Μαγιόρκα και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο χορτάρι!

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 29,3 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα