back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, από την 1η Αυγούστου έως την 1η Ιουλίου 2023, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.
Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια, την ερχόμενη εβδομάδα.

Την ενόχληση του εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να απαγορεύσει τις αμβλώσεις, ανατρέποντας μια απόφαση – νόμο πενήντα χρόνων. Σε διάγγελμα του χαρακτήρισε «θλιβερή» τη σημερινή ημέρα τόσο για τη Δικαιοσύνη, όσο και για τις ΗΠΑ.
Στράφηκε εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης των Ρεπουμπλικανών, ενώ έθεσε ακόμη το ζήτημα της ασφάλειας των γυναικών, οι οποίες όπως είπε θα «αναγκάζονται να μεγαλώνουν το παιδί του βιαστή τους».
Υπογράμμισε ότι ο μόνος τρόπος να αποκατασταθεί το δικαίωμα των γυναικών να επιλέγουν είναι να θεσπίσει ομοσπονδιακό νόμο το Κογκρέσο. Δεν υπάρχει τρόπος να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στην άμβλωση μέσω εκτελεστικών πράξεων, πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα στις εκλογές του Νοεμβρίου, πρόσθεσε.
Η απόφαση προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις.

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την ακραία ρητορική σε ό,τι αφορά την εθνική κυριαρχία», δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες μετά το πέρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ερωτηθείς αν είναι ανοιχτός σε μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας στην Μαδρίτη, κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, απάντησε πως: «Δεν είμαι εγώ αυτός που έχει κόψει τους διαύλους επικοινωνίας με τον κ. Ερντογάν, ενώ για το τι θα κάνει η Ελλάδα αν η Τουρκία θέσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου στη Σύνοδο, επισήμανε ότι «αν τεθεί θέμα θα δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις».

Σε νέα προκλητική ανακοίνωση προέβη το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, απαντώντας στις αποφάσεις που εγκρίθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.
Χαρακτηρίζει λυπηρό το γεγονός ότι η ΕΕ επιδεικνύει και πάλι μία προκατειλημμένη στάση απέναντι στην Τουρκία και απαράδεκτο το ότι νομιμοποιεί τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο. Αναφέρει επίσης ότι αποτελεί ντροπή η ΕΕ να παραμένει σιωπηλή μπροστά στις παράνομες ενέργειες της Ελλάδας, όπως του εξοπλισμού των νησιών του Αιγαίου.

Τη στήριξή του στην Ελλάδα απέναντι στην τουρκική κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Φρίντριχ Μερτς.
«Πρέπει να είναι σαφές ότι στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και ότι προσπαθούμε από κοινού με την Ελλάδα να λύσουμε αυτές τις διενέξεις», δήλωσε ο κ. Μερτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξένους ανταποκριτές.

Έντεκα χιλιάδες 972 κρούσματα, 13 θανάτους και 86 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.
Εν τω μεταξύ, ανοίγει τη Δευτέρα, η πλατφόρμα για την 4η δόση του εμβολίου στους άνω των 30.

Τραγωδία στην Ερέτρια. Τη ζωή του έχασε δεκατριάχρονος, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα σε τουρνουά του Γυμνού.
Το παιδί λιποθύμησε κατά τη διάρκεια του αγώνα και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με άμεση χρήση απινιδωτή, διακομίστηκε στο κέντρο υγείας Αλιβερίου, όπου κατέληξε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών.
Για τα ακριβή αίτια του θανάτου, θα διενεργηθεί νεκροψία.

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Άγιος Ανδρέας, στο Άγιον Όρος.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, λόγω της επιθετικής αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Fed) αλλά θεωρεί ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν «για λίγο» μια ύφεση.

Η Εθνική πόλο Γυναικών, επικράτησε 15-4 της Γαλλίας, έφτασε την Ισπανία στην διαφορά τερμάτων και με καλύτερο συντελεστή άμυνας, πήρε απευθείας την πρόκριση για τους «8» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Υγρού Στίβου.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα