back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα σιντριβάνια στην Αθήνα αποκτούν ξανά ζωή

Διαβάστε επίσης

Τέσσερα ακόμη σιντριβάνια παραδόθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων, φτάνοντας συνολικά τα 34.

“Είναι 34. Είναι σημεία για συνάντηση και φωτογραφίες. Είναι οάσεις δροσιάς και αλλάζουν το μικροκλίμα της περιοχής. Άλλα είναι ιστορικά και άλλα εμβληματικά. Και επιτέλους επανέρχονται στην ζωή μας δυναμικά, καθαρά και αστραφτερά!” αναφέρει σε μήνυμά του στο Facebook, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης προσθέτοντας “Είναι τα σιντριβάνια της Αθήνας που μετά από χρόνια εγκατάλειψης τα καθαρίσαμε, τα επισκευάσαμε, τα φωτίσαμε τα αποκαταστήσαμε, και τα παραδίδουμε για να χαρούμε όλοι μας τη δροσιά τους!”

Μέχρι σήμερα έχουν τεθεί σε λειτουργία με τον νέο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό τα σιντριβάνια στις πλατείες:

Τρούμαν, Ιδρύματος Ερευνών, Αττικής, Μεταξουργείου, Ναθαναήλ, Αμερικής, Μεσολογγίου, Λαυρίου, Μαδρίτης, Αιγύπτου, Μαβίλη, Έλληνα Εργάτη, Πέτρουλα, Καραϊσκάκη, Συντάγματος (Καταρράκτες), καθώς επίσης και στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στην περιοχή Φιξ Πατησίων, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών, στην Πλατεία Κοραή (δύο σιντριβάνια), στη Φωκίωνος Νέγρη (τρία σιντριβάνια), στις οδούς Ρηγίλλης και Β. Σοφίας, Υμηττού και Ευτυχίδου, Βουκουρεστίου και Σταδίου και τέλος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (δύο σιντριβάνια), στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας και στο Χίλτον. Σύντομα θα ολοκληρωθεί το λίφτινγκ των σιντριβανιών που βρίσκονται στις πλατείες Κουμουνδούρου και Κοτζιά, στο Φιλοπάππου και στην πλατεία Συντάγματος (κεντρικό).

«Το σχέδιο μας για την πλήρη ανανέωση των σιντριβανιών της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη. Με τη μέριμνα και την φροντίδα των υπηρεσιών του Δήμου δημιουργούνται νέα σημεία δροσιάς και τοπία πολιτισμού που βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού, Ενεργειακής Αναβάθμισης και Πολιτικής Προστασίας Σάκης Κολλάτος, ο οποίος συντονίζει το έργο της αναμόρφωσης των σιντριβανιών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα