back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής τα τιμολόγια ρεύματος από 1η Αυγούστου

Διαβάστε επίσης

Την μη εφαρμογή, από την 1η Αυγούστου 2022 έως την 1η Ιουλίου 2023, της χρέωσης ρήτρας αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.

Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια,την ερχόμενη εβδομάδα.

Για το διάστημα αναστολής της ρήτρας αναπροσαρμογής, οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώνουν σε μηνιαία βάση και σε ευδιάκριτο σημείο στην ιστοσελίδα τους, έως το τέλος του δεύτερου μήνα (Μ-2) πριν από τον μήνα εφαρμογής (Μ), τις πάγιες χρεώσεις και τις χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για το σκέλος ισχύος και ενέργειας.

Όλοι οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν άλλο τύπο τιμολογίου προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, κατόπιν δήλωσής τους προς τον προμηθευτή ή αίτησης προσφοράς προμήθειας, αν δεν έχουν σύμβαση προμήθειας σε ισχύ.

Η αλλαγή προμηθευτή ή τιμολογίου προμήθειας, συνεπεία της μεταβολής των χρεώσεων προμήθειας δυνάμει της εκάστοτε ανακοίνωσης νέας χρέωσης, θα γίνεται αζημίως για τους πελάτες και δεν θα συνεπάγεται δικαίωμα αποζημίωσης του προμηθευτή λόγω πρόωρης αποχώρησης.

Δημήτρης Ράντος-Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα