back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους

Διαβάστε επίσης

Ο καιρός αλλάζει ξανά και από τα 40άρια και τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού, αρκετές περιοχές ετοιμάζονται να υποδεχθούν καταιγίδες.

Η σημερινή ημέρα προβλέπεται φθινοπωρινή, καθώς ο καιρός κάνει «στροφή» και βγάζει τις ομπρέλες από τις ντουλάπες.

Ωστόσο σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα ένα νέο «κύμα» ζέστης προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα από την ερχόμενη Κυριακή.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου

Αρχικά γενικά αίθριος ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη. Από το μεσημέρι νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα πιθανόν να είναι τοπικά έντονες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα νότια 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι – απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από το μεσημέρι νότιοι νοτιανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη. Άνεμοι στις Κυκλάδες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στην Κρήτη αρχικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί ίδιας έντασης. Θερμοκρασία από 19 έως 31 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αγαίου από το μεσημέρι νεφώσεις και στα βόρεια τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι απόγευμα πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα