back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική, καθώς αργά το μεσημέρι της Κυριακής ξέσπασε πυρκαγιά σε εργοστάσιο αρτοποιίας στην περιοχή του Μενιδίου. Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην Ύδρα σε περιοχή χαμηλής βλάστησης στον Άγιο Κωνσταντίνο. Επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Η ενεργειακή κρίση και η επαπειλούμενη επισιτιστική βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των ηγετών της G7, οι οποίοι από σήμερα και για τρεις μέρες θα βρίσκονται στις βαυαρικές Άλπεις για να συζητήσουν την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά και τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Ήδη η Ντάουνινγκ Στριτ, ανακοίνωσε ότι η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Ιαπωνία θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού.

Στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία , ένας νεκρός και 5 τραυματίες είναι ο απολογισμός από τη νέα ρωσική επίθεση με πυραύλους στο κέντρο του Κιέβου. Ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα μετά την επίθεση ζητά να απαντήσει η G7, με την επιβολή περισσότερων κυρώσεων στη Ρωσία. Στη διάρκεια της επίθεσης, χτυπήθηκε κτίριο κοντά στην κατοικία υπαλλήλου της Ελληνικής Πρεσβείας, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το σύνολο των υπαλλήλων της Πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους.

Για το πιο δυσμενές σενάριο, αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, προετοιμάζεται η χώρα μας, διπλασιάζοντας τις εξορύξεις λιγνίτη ώστε τα εργοστάσια να υπεραποδώσουν το χειμώνα που έρχεται, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Για δραματική αύξηση του πληθωρισμού τον Ιούνιο έκανε λόγο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 τόνισε ότι θα ξεπεράσει το 12% και υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

9.294 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 93. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13.

Συγκέντρωση αυτή την ώρα έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο οργανώνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με αφορμή τη χθεσινή θανάτωση χιμπατζή μετά από απόδρασή του. Το θέμα προκάλεσε από χθες πολλές αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών σήμερα και ολοήμερη ενημερωτική δράση και δημιουργικά εργαστήρια για το κοινό, οργανώνουν στην πλατεία Συντάγματος σύλλογοι της οικογένειας του ΚΕΘΕΑ. Οι δράσεις περιλαμβάνουν και συναυλία με την Μπάντα της Στροφής, 7 με 9 το βράδυ.

Πλούσιο και σήμερα το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τού Όλη η Αθήνα μια Σκηνή. Στις 9 στο Πάρκο Ελευθερίας, συναυλία με τη Big Band του Δήμου Αθηναίων και τον Αλέξανδρο Willem Affolter. Επίσης στις 9, στην Πλατεία Κουμουνδούρου, συναυλία με τον Λευτέρη Γρηγορίου και Τα Κρουστά της Τάκη.

Η περιοχή της Ριζούπολης βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της Καθαριότητας. “Αυτό κάνουμε κάθε Κυριακή σε μια ολόκληρη περιοχή της πόλης με τον τριπλάσιο στόλο των πλυστικών οχημάτων της καθαριότητας” αναφέρει στο μήνυμά του στο Facebook ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Αβραμίδης

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα