back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Λίγα 24ωρα πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, 29 και 30 του μήνα στη Μαδρίτη, ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι εκτοξεύει νέες απειλές κατά της Αθήνας: «Τα νησιά του Αιγαίου θα αποστρατιωτικοποιηθούν, σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινήσει η αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους. Ως Τουρκία θα το κάνουμε αυτό. Κι όπου φτάσει αυτή η αμφισβήτηση της κυριαρχίας. Αυτό εξαρτάται από την Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δει αυτό το λάθος’’ λέει χαρακτηριστικά, την ίδια ώρα που η φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ αναφέρει σε κύριο άρθρο της ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα θέσει το ζήτημα της κυριαρχίας των νησιών στην επικείμενη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Τις επιφυλάξεις της ΕΕ τόσο για την απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού χρυσού όσο και για την επιβολή πλαφόν στην εισαγωγή πετρελαίου εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ, στην Σύνοδο Κορυφής της G7, που διεξάγεται στη Βαυαρία, με βασική ατζέντα τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επαπειλούμενη διπλή κρίση ενεργειακή και επισιτιστική. «Είμαι προσεκτικός και επιφυλακτικός. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι αυτό που θα αποφασίσουμε θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη Ρωσία και όχι σε εμάς», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Για το πιο δυσμενές σενάριο, αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, προετοιμάζεται η χώρα μας. Διπλασιάζει τις εξορύξεις λιγνίτη ώστε τα εργοστάσια να υπεραποδώσουν το χειμώνα που έρχεται, είπε στην τηλεόραση του skai, o Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

9.294 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 93 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 13 είναι οι νέοι θάνατοι.

Σε τριπλή παρέμβαση ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η διαφυγή και θανάτωση ενός alpha male χιμπατζή από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, καθώς και για τη διακρίβωση των συνθηκών λειτουργίας του Πάρκου, προχώρησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς. Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Σπάτων-Αρτέμιδας, ενώ με προφορική εντολή του εισαγγελέως ζώων, ελεύθερος αφέθηκε ο 29χρονος φροντιστής του πάρκου που πυροβόλησε τον χιμπατζή. Με αφορμή το ίδιο περιστατικό, μέλη φιλοζωικών και οικολογικών οργανώσεων κρατώντας πανό με κεντρικό σύνθημα: «Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη τους» πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πάρκο.

Θρήνος στην τοπική κοινωνία του Μετσόβου για τον άδικο θάνατο του 16χρονου που πνίγηκε στη λίμνη Πηγών Αώου, εκεί όπου είχε πάει για λίγες ώρες ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού με τους φίλους του. Το σώμα του εντοπίστηκε στο βυθό της λίμνης από δύτες της ΕΜΑΚ που έσπευσαν στο σημείο.

Αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Ραφήνα, όταν σύμφωνα με πληροφορίες πέντε άτομα συνεπλάκησαν με ασήμαντη αφορμή με αποτέλεσμα ένας 42χρονος να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα στον Ερυθρό Σταυρό όπου μεταφέρθηκε, με τραύματα στο κεφάλι από σιδερογροθιά.

Ο Δήμος Αθηναίων υποδέχεται αύριο την πρώτη σειρά παιδιών στις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Η μεταφορά των παιδιών θα γίνει με ευθύνη και έξοδα του Δήμου στις επτά το πρωί από προκαθορισμένα σημεία των 7 επτά Δημοτικών κοινοτήτων. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας 3w athina984.gr

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 25,4 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα