back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Λίγα 24ωρα πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ 29 και 30 του μήνα στη Μαδρίτη, ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι εκτοξεύει νέες απειλές κατά της Αθήνας: «Τα νησιά του Αιγαίου θα αποστρατικοποιηθούν, σε διαφορετική περίπτωση η Τουρκία θα ξεκινήσει την αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους. Κι όπου φτάσει αυτή η αμφισβήτηση αυτή. Εξαρτάται από την Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δει αυτό το λάθος’’ λέει χαρακτηριστικά, την ίδια ώρα που η φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ αναφέρει σε κύριο άρθρο της ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα θέσει το ζήτημα της κυριαρχίας των νησιών στην επικείμενη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Τις επιφυλάξεις της ΕΕ τόσο για την απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού χρυσού όσο και για την επιβολή πλαφόν στην εισαγωγή πετρελαίου εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ, στην σημερινή πρώτη ημέρα των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της G7, που διεξάγεται στη Βαυαρία, με βασική ατζέντα τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επαπειλούμενη διπλή κρίση ενεργειακή και επισιτιστική. «Είμαι προσεκτικός και επιφυλακτικός. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι αυτό που θα αποφασίσουμε θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη Ρωσία και όχι σε εμάς», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Με κυβερνητική απόφαση διπλασιάζονται οι εξορύξεις λιγνίτη, ώστε η χώρα να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο παράτασης της ενεργειακής κρίσης τον χειμώνα που έρχεται διαβεβαίωσε μιλώντας στο skai ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

9.294 κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 93 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 13 είναι οι νέοι θάνατοι.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθούν στις επτά και μισή αύριο το απόγευμα, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, στο ομώνυμο Άλσος επί της οδού Δάφνης, στο Ψυχικό. Γεννημένος στο χωριό Βελωτά της Ευρυτανίας, ο Παύλος Μπακογιάννης υπήρξε από τις πιο αξιόμαχες φωνές του αντιδικτατορικού αγώνα, ενώ σε όλη του την πολιτική διαδρομή αγωνίστηκε για την εθνική συμφιλίωση. Δολοφονήθηκε άνανδρα πριν από 33 χρόνια, από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Σε τριπλή παρέμβαση ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η διαφυγή και θανάτωση ενός alpha male χιμπατζή από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, καθώς και για τη διακρίβωση των συνθηκών λειτουργίας του Πάρκου, προχώρησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Σπάτων-Αρτέμιδας, ενώ με προφορική εντολή του εισαγγελέως ζώων, ελεύθερος αφέθηκε ο 29χρονος φροντιστής του πάρκου που πυροβόλησε τον χιμπατζή.

Θρήνος στην τοπική κοινωνία του Μετσόβου για τον άδικο θάνατο του 16χρονου που πνίγηκε στη λίμνη Πηγών Αώου, εκεί όπου είχε πάει για λίγες ώρες ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού με τους φίλους του. Το σώμα του εντοπίστηκε στο βυθό της λίμνης από δύτες της ΕΜΑΚ που έσπευσαν στο σημείο.

Μετά το πέρας της 4μηνης ακροαματικής διαδικασίας, ο σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, αναμένεται να απολογηθεί αύριο του πρωί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων και ενός νεαρού άνδρα.

Στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος από την Αλόννησο ο Γάλλος κυβερνήτης του ιστιοπλοϊκού στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη από το δοχείο βενζίνης, όταν το σκάφος ήταν δεμένο αρόδο στο λιμάνι Μηλιές. Ακόμα δύο επιβάτες – επίσης Γάλλοι πολίτες – μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Αλοννήσου.

Ο Δήμος Αθηναίων υποδέχεται αύριο την πρώτη σειρά παιδιών στις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Η μεταφορά των παιδιών θα γίνει με ευθύνη και έξοδα του Δήμου στις επτά το πρωί από προκαθορισμένα σημεία των 7 επτά Δημοτικών κοινοτήτων. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Νέο τζακ ποτ σημειώθηκε στην κλήρωση του Τζόκερ με αριθμούς: 3, 13, 17, 22, 37 και τζόκερ το 7. Ποσό περίπου ένα εκατ. 200 χιλιάδων ευρώ μεταφέρεται στην κλήρωση της Τρίτης.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 25,3 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα