back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Με βασική ατζέντα τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επαπειλούμενη διπλή κρίση: ενεργειακή και επισιτιστική, ολοκληρώθηκε στις Βαυαρικές Άλπεις η πρώτη ημέρα της Συνόδου κορυφής της G7. Οι ηγέτες των 7 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών φαίνεται να τάσσονται προς το παρόν, υπέρ της επιβολής πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου, ενώ υιοθετούν και την πρόταση Μπάιντεν για την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές χρυσού από τη Ρωσία. Τελικό κείμενο συμπερασμάτων αναμένεται με την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου μεθαύριο Τρίτη.

Αποστάσεις κράτησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ: «Είμαι επιφυλακτικός. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι αυτό που θα αποφασίσουμε θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη Ρωσία και όχι σε εμάς», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Την ανάγκη να αμβλυνθούν οι συνέπειες της αύξησης των τιμών της ενέργειας, επεσήμανε από τη Σύνοδο, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ζητώντας την υιοθέτηση μέτρων για τη στήριξη οικογενειών και επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τη φορολόγηση των εταιρειών που εμφανίζουν υπερκέρδη.

Με μοναδικό θέμα τη διεύρυνση της Συμμαχίας και βασικό ‘’αγκάθι’’ το βέτο της Τουρκίας στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, πραγματοποιείται στις 29 και 30 του μήνα στη Μαδρίτη η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Αποφασισμένη να θέσει ζήτημα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου εμφανίζεται η Άγκυρα, σύμφωνα με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου. Τα νησιά θα αποστρατικοποιηθούν διαφορετικά η Άγκυρα θα αμφισβητήσει την κυριαρχία τους δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις στελεχών της τουρκικής αντιπολίτευσης. Έτοιμη για αυστηρές απαντήσεις δηλώνει η Αθήνα.

Με κυβερνητική απόφαση διπλασιάζονται οι εξορύξεις λιγνίτη, ώστε η χώρα να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο παράτασης της ενεργειακής κρίσης τον χειμώνα που έρχεται διαβεβαίωσε μιλώντας στο skai ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

9.294 κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ. 93 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 13 είναι οι νέοι θάνατοι. Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού για άτομα άνω των 30 ετών, με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να απευθύνει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό όλων των πολιτών άνω των 60 ετών.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθούν στις επτά και μισή το απόγευμα, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, στο ομώνυμο Άλσος επί της οδού Δάφνης, στο Ψυχικό. Γεννημένος στο χωριό Βελωτά της Ευρυτανίας, ο Παύλος Μπακογιάννης υπήρξε από τις πιο αξιόμαχες φωνές του αντιδικτατορικού αγώνα, ενώ σε όλη του την πολιτική διαδρομή αγωνίστηκε για την εθνική συμφιλίωση. Δολοφονήθηκε άνανδρα πριν από 33 χρόνια, από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Προανάκριση για τη θανάτωση ενός alpha male χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Σπάτων-Αρτέμιδας, ενώ με προφορική εντολή του εισαγγελέως ζώων, ελεύθερος αφέθηκε ο 29χρονος φροντιστής του πάρκου που πυροβόλησε το ζώο.

Θρήνος στην τοπική κοινωνία του Μετσόβου για τον άδικο θάνατο του 16χρονου που πνίγηκε στη λίμνη Πηγών Αώου, εκεί όπου είχε πάει για λίγες ώρες ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού με τους φίλους του. Το σώμα του εντοπίστηκε στο βυθό της λίμνης από δύτες της ΕΜΑΚ που έσπευσαν στο σημείο.

Μετά το πέρας της 4μηνης ακροαματικής διαδικασίας, ο σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, αναμένεται να απολογηθεί το πρωί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων και ενός νεαρού άνδρα.

Ο Δήμος Αθηναίων υποδέχεται την πρώτη σειρά παιδιών στις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Η μεταφορά των παιδιών θα γίνει με ευθύνη και έξοδα του Δήμου στις επτά το πρωί από προκαθορισμένα σημεία των 7 επτά Δημοτικών κοινοτήτων. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Στην Κολομβία: Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε ξύλινη εξέδρα σε κατάμεστο γήπεδο κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας.

Νέο τζακ ποτ σημειώθηκε στην κυριακάτικη κλήρωση του Τζόκερ με αριθμούς: 3, 13, 17, 22, 37 και τζόκερ το 7. Ποσό περίπου ένα εκατ. 200 χιλιάδων ευρώ μεταφέρεται στην κλήρωση της Τρίτης.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 25,3 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα